MTK penää nyt tuomiokapitulilta, pysyikö pappi kirkon opetuksessa – Järjestön puheenjohtaja väläyttää myös rikoslain uudistamista

"Ajattelin eniten maaseudun naisia, jotka ovat tehneet pitkän uran", selittää MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila. Hänen mukaansa jossain vaiheessa voi olla syytä harkita, pitäisikö rikoslaissa huomioida myös karjankasvattajat kansanryhmää vastaan kiihottamisen kohteena.

Maataloustuottajien etujärjestö MTK haluaa tuomiokapitulin selvittävän, onko kauniaislainen pappi Kari Kuula kolumnissaan rikkonut kirkon tunnustusta. Lisäksi järjestö haluaa selvityttää, onko Kuula rikkonut asiassa pappislupauksensa ja käyttäytynyt sopimattomalla tavalla. 

Tämä selviää MTK:n kantelusta, jonka järjestö on jättänyt Espoon tuomiokapitulille.

Pääkaupunkiseudun seurakuntien Kirkko ja kaupunki –lehti julkaisi 18. tammikuuta kolumnin, joka käsitteli kriittisesti eläinten tehotuotantoa. 

Kolumniin kohdistuneen arvostelun seurauksena lehti poikkeuksellisesti poisti kolumnin verkkosivuiltaan. Lisäksi sekä kirjoittaja että päätoimittaja pahoittelivat tekstiä.  Kuula kertoi epäonnistuneensa tekstin muotoiluissa. Hänen mukaansa näkökulman oli tarkoitus olla globaali ja kritiikin kohdistua kuluttajiin, ei tuottajiin.

MTK katsoi kolumnin loukkaavan maataloustuottajia ja ilmoitti harkitsevansa oikeustoimia. Lopulta oikeustoimeksi valikoitui kantelu tuomiokapituliin.