Mika Saloon kytkeytyvän rikosjutun tutkinta laajeni ulkomaille

Poliisi epäilee, että uuteen kokonaisuuteen liittyy kansainvälinen talousrikos.

Mika Salo
Teksti
Pekka Anttila

Poliisi jatkaa edelleen entisen formulakuljettajan Mika Salon rikosjutun tutkintaa. Tapaus tuli julkisuuteen lokakuussa. Salon epäillään syyllistyneen törkeään veropetokseen ja törkeään kirjanpitorikokseen.

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan esitutkintaa on nyt laajennettu merkittävästi. Tapauksesta johtaa jälkiä ulkomaille ja poliisi epäilee, että uuteen kokonaisuuteen kytkeytyy kansainvälinen talousrikos.

Mika Salon ei epäillä syyllistyneen mihinkään rikokseen jutun uudessa käänteessä. Salon oma tapaus on osa isompaa kokonaisuutta.

Tapauksen taustalla on yritysrypäs, johon kuuluu suuri määrä yrityksiä. Poliisi ei halua paljastaa mahdollisia rikosnimikkeitä. Asiaa tutkii krp:n talousrikosyksikkö.

Uuden, suuremman kokonaisuuden yhteydessä on Suomessa ollut pidätettynä yksi henkilö. Juttuun liittyy henkilöitä ulkomailta, mutta kaikkien tarkka rooli ei ole vielä tiedossa.

 

Poliisilla ei ole uusia lisäepäiltyjä alkuperäisen jutun tutkintahaaraan. Mika Salo on pääepäilty jutussa, joka käynnistyi verottajan tekemästä ilmoituksesta.

Suomen Kuvalehti kertoi tapauksesta 4. lokakuuta. Vielä samana päivänä Salo kiisti MTV3:lle tehneensä mitään väärää. Hänen mukaansa asia liittyy pikavippifirmaan, jossa hän kertoi olleensa sijoittajana.

Poliisi uskoo etenevänsä jutun tutkinnassa keväällä. Epäilyt ovat tarkentuneet kuulustelujen myötä. Osa kuulusteluista on vielä tekemättä. Poliisi on tapauksen yksityiskohdista vaitonainen, koska tutkinta on arassa vaiheessa.

Suomen Kuvalehden tavoittama Mika Salo kertoo, että ei tiedä tapauksen uudesta käänteestä mitään.