Meillä on outo suhde luontoon – soitamme palokunnan pelastamaan oravan, ajamme autolla metsään

Linnunpoikasten hoivaaminen kertoo melkoisesta vieraantumisesta luonnon laeista.

Vaijerin alkupää on kierretty männyn runkoon reilun kymmenen metrin korkeudelle. Sen loppu on monta metriä alempana, 153 metrin päässä.

Kliks. Kliks. Molemmat haat ovat kiinni vaijerissa. Reipas loikka puusta tyhjyyteen ja valjaiden varaan, humahdus vatsanpohjassa ja hurja liuku alaspäin. Puiden latvat vilahtavat ohi. Toivottavasti valjaat kestävät. Toivottavasti vauhti pysähtyy ennen alhaalla olevaa mäntyä.

Flowpark-seikkailupuisto Vierumäellä avattiin keväällä 2014. Tällaiset seikkailupuistot ovat luontomatkailun uusi hittituote. Yksin Flowparkeja on kuusi, seikkailupuistoja kaikkiaan yli 20.

Puistojen ideaan kuuluu, että ne rakennetaan metsään. Ilmassa kulkevien ratojen vaijerit kiinnitetään puihin, joiden kunnon ammattilainen käy säännöllisesti tarkastamassa.

Tutkijatohtori Riikka Puhakka pukee kypärän ja valjaat ylleen ja käy testaamassa pari rataa. Ilmassa keikkuvat pölkyt heiluvat pelottavasti jalkojen alla. Oranssissa verkossa rimpuilu on yllättävän raskasta. Viimeinen liuku palkitsee, siinä on jo vauhtia.