KRP myöntää tietokatkokset

Jokela
Teksti
SK:n toimitus
kynttilät

Rikosylikomisario Tero Haapala KRP:stä myöntää, että Jokelan tragedian tiedottamisessa on tapahtunut joitakin katkoksia. On tärkeää, että tiedottaminen saadaan nopeammin pystyyn, Haapala toteaa.

Haapalan kommentti on vastausta arvosteluun, jota Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin lääkintäpäällikkö Eero Hirvensalo esittää aamun Mediuutisissa.

Ylilääkäri Hirvensalon mukaan poliisin tiedottamisen olisi pitänyt olla mahdollisimman oikeaa ja avointa alusta alkaen. Jokelan surmissa poliisi panttasi oikeaa tietoa kuolleiden määrästä. Tämä aiheutti Hirvensalon mukaan hankaluuksia lääkinnälle.

Hirvensalo toivookin, että poliisi uudistaisi tiedotusohjeensa. Onnettomuudesta on kerrottava nopeasti myös huhujen ja juorujen vuoksi.

Hirvensalon mukaan poliisin ja lääkinnän välille olisi luotava selkeä työnjako tiedottamisen suhteen.

Jokelan tutkinnan yleisjohtaja Haapala huomauttaa, että tärkeintä on, että uhrien läheiset ja omaiset saavat nopeasti ja ensimmäisinä oikeata tietoa. Vasta sen jälkeen poliisi palvelee suurta yleisöä.

Haapala myös huomauttaa, että sairaala tiedottaa sairaaloihin vietyjen tilasta. Vainajista kertoo poliisi, jos heitä ei ole viety sairaalaan.

Haapala lupaa, että poliisin tiedotukseen tullaan vastaisuudessa kiinnittämään huomiota.

Poliisi oli aloittamassa tutkimuksia Jokelan koululla kello kahdeksan aikaan yön kestäneen tauon jälkeen. Aamupäivän aikana käydään läpi vielä eilisillan kuulustelujen ja teknisen tutkinnan tuloksia.


(STT)

Kuva: Hannu Lindroos

Siirry kuvagalleriaan