Köyhyyteen pudonnut aloittaa vaaliblogin – altavastaajina puolueiden puheenjohtajat

A. Toivola on tuttu kirjoittaja Suomen Kuvalehden lukijoille.

blogit
Teksti
Suomen Kuvalehti

Muistatko A. Toivolan? Hän on kirjoittanut Suomen Kuvalehteen kaksi laajasti keskustelua herättänyttä artikkelia omasta elämästään, epäonnistumisestaan yrittäjänä ja kokemuksistaan köyhyydestä, syrjäytymisestä.

Nyt Toivola aloittaa SK:n verkkosivuilla vaaliblogin, jonka nimi on Syrjässä vaaleista. Siinä hänellä on keskustelukumppaneina neljän suurimman puolueen puheenjohtajat ja puoleiden valitsemia asiantuntijoita.

Blogin keskeisenä teemana on työttömyys ja yrittäjyys. Toivola on nyt ajamassa omaa, huonosti kannattavaa yritystään alas.

”Olen siis käytännössä jälleen työtön”, Toivola kertoo ensimmäisessä blogikirjoituksessaan. ”Onneksi sentään puolisollani on nykyisin vähän tuloja, joten emme enää ole nälkäisiä vaan lähes siedettävästi köyhiä.”

Hän sanoo kokeneensa nahoissaan kaikki uhkakuvat, joista poliitikot ja talousviisaat puhuvat: irtisanomisen, työttömyyden, syrjäytymisen, pakkoyrittämisen ja yrityksestä luopumisen.

”Niinpä minulla on sellaista tietoa, jota talousviisailla ja politiikan johtajilla ei ole: tiedän miltä se tuntuu.”

Mutta mikä on Syrjä, josta Toivola kirjoittaa?

”Se on paikka, johon epäonnistuneet tai epäonniset ihmiset joutuvat, kun muuttuvat turhiksi yhteiskunnan kannalta”

Hän aikoo blogissaan kysyä mieltään askarruttavia työttömyyteen ja yrittäjyyteen liittyviä kysymyksiä suoraan niiltä, jotka päättävät: ”Olen saanut vastauksia kysymyksiini keskustan, Sdp:n, kokoomuksen ja perussuomalaisten puheenjohtajilta ja puolueiden asiantuntijoilta.”

Toivola myöntää, että tilanne on kutkuttava.

”Minä, joka en kelpaa yhteiskunnalle, saan tilaisuuden keskustella niiden kanssa, jotka joka päivä luovat tätä yhteiskuntaa ja sen sääntöjä. Sellaista tapahtuu yleensä vain vaalien alla toreilla, joilla ehdokkaat kiertävät tarjoamassa kahvia ja myötätuntoa pienille ihmisille heidän ääniään vastaan.”

A. Toivolan Syrjässä vaaleista -blogi ja ensimmäinen kirjoitus löytyvät täältä.