Kämp kiinni palon jäljiltä

hotellit
Teksti
Juho Salminen
Kämp

Kauppakeskus Kämp Galleria ja hotelli Kämp ovat edelleen kiinni eilisen kellaripalon jäljiltä. SK pääsi tutustumaan ennen paloa hotelli Kämpin Mannerheim-sviittiin, Suomen kalleimpaan hotellihuoneeseen.

STT:n uutinen aiheesta:
Kauppakeskus Kämp Galleria pysyy kiinni koko tämän päivän, kerrotaan kauppakeskuksesta. Samassa keskuksessa sijaitseva hotelli Kämp pyritään avaamaan päivän aikana.

Hotellissa ja kauppakeskuksessa on sähkökatkos eilen aamulla tapahtuneen sähköpääkeskuksen palon takia. Hotelli ja kauppakeskus jouduttiin tyhjentämään palon takia. Sähköpääkeskuksen vaurioiden korjaus jatkuu edelleen.

Kauppakeskus Kämp Gallerian kadunvarren liikkeet ovat auki normaalisti.

Parasta mitä rahalla saa?

Teksti Elina Järvinen
Kuva Markus Pentikäinen

Pariovet ovat tummaa puuta. Niiden viereen on naulattu kuparilaatta: Mannerheim Suite. Tässä se on, Mannerheim-sviitti, huone 414, Kämpin neljäs kerros.

Selän takana on leveä portaikko: vaaleaa kiveä, punaista mattoa, pylväitä, valuraitakaidetta. Porrastasanteelle on asennettu lasiovet, jotka lukitaan, jos käytäväkin halutaan rauhoittaa. Käytävällä ei ole muita huoneita.

Yksi yö näiden ovien takana maksaa 3 300 euroa. Tavallinen suomalainen saa tehdä sen eteen kaksi kuukautta töitä.

Sviitti on Helsingin kallein, ylivoimaisesti. Jos Suomen hotellit olisi virallisesti luokiteltu tähtien mukaan, myös Hakaniemen Hilton Strand olisi todennäköisesti viiden tähden hotelli. Sen hienoin huone, 135-neliöinen Eliel Saarinen -sviitti, maksaa 1 000 euroa. Kalastajatorppa, perinteinen valtiovieraiden hotelli Munkkiniemessä, perii 125-neliöisestä Presidentti-sviitistään 850 euroa. Ja Kämp toiseksi komeimmasta sviitistään 1 450 euroa.

Mutta tästä yli kaksinkertaisesti summan. Eikä aamiainen kuulu hintaan.

Sviitin asiakkaat ovat ”kirjava seurakunta”, Erkki Kerttula sanoo. He ovat valtiovieraita, maailmantähtiä ja toisinaan perheitä, ”joiden taustoista meillä ei ole tietoa”. Mutta yksi yhteinen piirre heillä on: ”normaalia enemmän rahaa käytössä”.

Kerttula on laskenut, että sviitti on varattu keskimäärin joka kolmas yö.

Hotellinjohtaja Ray Kaihari on antanut luvan tutustua sviittiin. Aikaa kaksi tuntia.

—————————————————

Kaihari itse avaa ovet.

”Management!” hän huutaa, varmuuden vuoksi, vaikka sviitti on tietenkin tyhjä.

Pieni eteinen johtaa olohuoneeseen, toiseen niistä. Jos tässä kulkisivat maksavat asiakkaat, olohuoneen pöydällä odottaisi Kaiharin allekirjoittama henkilökohtainen tervetulotoivotus. Sen vieressä olisi pullo samppanjaa, Louis Barthélémy Brut Ametyste. Hinta Kämpin ravintolassa 70 euroa, ei saa Alkosta. Erkki Kerttula olisi lisäksi tilannut sviittiin neljä kukka-asetelmaa ja kaksi hedelmäkoria.

Nyt pienellä nurkkapöydällä on vain matala Aalto-malja ja siinä Fazerin parhaita. Ne eivät oikein sovi tänne, suomalainen klassikkovaasi ainakaan. Kun täällä muuten on niin… no, prameaa.

Koristeellisia sohvaryhmiä, violettia ja kultaa, pikkupöytiä ja lipastoja, upottavia mattoja, kristallikruunuja, raskaita peilejä, korkeita kirjahyllyjä, jäljennöksiä maalauksista. Ylipäänsä valtavasti tavaraa, tosin myös valtavasti tilaa.

Mannerheim-sviitti ei ole hotellihuone, vaan kokonainen huoneisto. 260 neliötä.

Olohuoneen yhteydessä on pieni työhuone ja parveke Esplanadin puistoon. Länsisiivessä on ruokailuhuone, pieni keittiö, toinen olohuone, parveke, makuuhuone ja kylpyhuone. Itäsiivessä makuuhuone, pukeutumishuone ja sauna.

Maineikas sauna, Kaihari kehaisee. Kaksi liikemiestä lensi taannoin Dubaista Helsinkiin vain päästäkseen Kämpiin saunomaan. Vasta sen jälkeen he jatkoivat matkaansa Yhdysvaltoihin.

Kaihari esittelee tilat nopeasti ja jättää sitten vieraat yksin. Nyt äkkiä pomppimaan sängylle!

Kuvagalleria Kämpistä

Lue koko juttu SK:sta 29/2007.