Kaksi Suomen Kuvalehden infografiikkaa palkittiin alan arvostetuimmassa kilpailussa

Infografiikkatoimittaja Hannu Kyyriäisen palkitut työt kertovat kaljuuntumisesta ja kuolemasta.

Kaksi Suomen Kuvalehdessä ilmestynyttä infografiikkaa on palkittu kansainvälisessä, alansa arvostetuimpiin lukeutuvassa Malofiej-kilpailussa Espanjan Pamplonassa.

Molemmat työt ovat Suomen Kuvalehden infografiikkatoimittaja Hannu Kyyriäisen tekemiä, ja ne palkittiin pronssilla kilpailun feature-sarjassa.

Palkitut työt ovat SK:ssa 13/2018 ilmestynyt ”Näin mies kaljuuntuu” ja SK:ssa 21/2018 ilmestyneen jutun ”Yksi heistä” infografiikka, joka kertoo suomalaisten kuolinsyistä vuonna 2016. Kaljuuntumisen syitä avaava grafiikka on osa Mirka Heinosen kirjoittamaa laajempaa juttukokonaisuutta. Kuolema-aihetta taas lähestyttiin monista eri näkökulmista ennen kaikkea infografiikan keinoin. Jutun toimittaja on Elina Järvinen.

Kilpailusta saadut tunnustukset olivat Kyyriäiselle järjestyksessään neljäs ja viides. Hänet on aiemmin palkittu Malofiejssa vuosina 2013, 2016 ja 2017, aina pronssilla.

Aiempina vuosina palkitut grafiikat ovat ”Kutistunut Palestiina” (SK 48/2012), ”Näin Suurisuon turvesuon vesiä puhdistettaisiin” (SK 46/2015) ja ”Muovin matka luontoon” (SK 47/2016).