"Julkinen keskustelu" ratkaisi: Rekkaprotesti peruttu

Rekka

Juhannuksen menoliikenteeseen suunniteltu rekkaprotesti on peruttu. Hidasteluun kehottaneen kuljetusalan yrittäjän mukaan huomenna liikenteessä ajetaan normaalisti.

Simo Matikaisen mukaan asiasta käydyllä julkisella keskustelulla alan ahdinko on saatu kaikkien tietoisuuteen eikä tavallisia kansalaisia ole syytä kiusata hidastelulla.

Kuljetusala uhkasi jumiuttaa juhannuksen menoliikenteen Etelä-Suomessa ajamalla 20 kilometrin tuntivauhtia Helsingistä pois johtavilla teillä.

”Olemme tällä keskustelulla saavuttaneet enemmän kuin ikinä toivoimme, sillä se ahdinko, mikä kuljetusyrittäjiä painaa, on nyt kaikkien tiedossa”, Matikainen kertoi keskiviikkona illansuussa STT:lle.

”Ei ole mitään syytä kiusata tavallista kansalaista hidastelulla.”

Matikaisen mukaan pari päivää muhinut päätös rekkaprotestin perumisesta ei ollut yksin hänen, vaan siinä on ollut mukana muita kuljettajia ja kuljetusalan yrittäjiä. Matikainen toivoo, että kuljetusala on perumispäätöksen takana yhtenä rintamana.

”Henkilökohtaisesti toivon, ettei kukaan pilaisi kenenkään juhannusfiiliksiä. Sillä ei saavuteta enää mitään, päinvastoin”, Matikainen sanoo.

Valtaosa palautteesta
myönteistä

Kuljetusalan suunnittelema rekkaprotesti tuli julkisuuteen alkuviikosta, minkä jälkeen siitä ehätti heti irtisanoutumaan Kuljetusalan etujärjestö SKAL. SKAL vetosi, että autoilijat luopuisivat protesteista.

Matikaisen mukaan SKALin kanta ei vaikuttanut protestin perumiseen mitenkään.

”Minä en ole ollut sinne päin yhteydessä, eikä sieltä ole oltu minuun yhteydessä”, etujärjestön toimintaan tyytymätön Matikainen sanoo.

Suunniteltu protesti herätti julkisuudessa myös närää, ja muun muassa liikkuva poliisi ilmoitti keskiviikkona puuttuvansa liikenteen tahalliseen häirintään. Matikaisen mukaan suunnitellusta protestista ehti kuitenkin tulla suurimmaksi osaksi positiivista palautetta.

”Viestejä on tullut noin 150, ja vain viidessä niistä on tullut lunta tupaan. Soitot ovat olleet kaikki myönteisiä.”

Rekkaprotestin oli määrä alkaa puoliltapäivin. Vitkastelulla kuljetusalan oli tarkoitus osoittaa mieltään polttoaineen hintojen kovaa nousua vastaan.

Teksti
Laura Kolu, STT

Kuva
Roope Salonen / Lehtikuva