Heureka yrittää kohentaa suomalaista ruokakulttuuria

Heureka
Teksti
Marko Hamilo
mikroruoka
Kuva Marja Airio / Lehtikuva.

Roiskeläppäpizza lämpiää mikroaaltouunissa parissa minuutissa. Juuri sen kauempaa ei kestä, kun teini mättää sen yksin seisaaltaan mikron vieressä. Stereotypiat suomalaisesta ruokakulttuurista ovat ikäviä, mutta niissä on totuuden siemen.

Suomalaisissa perheissä syödään tutkimusten mukaan OECD-maista harvimmin yhdessä ja ruokailuun käytetään vähemmän aikaa kuin muissa maissa, kertoi Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman pääsihteeri Marja Innanen tiedekeskus Heurekan uuden ruokanäyttelyn avajaisissa viime viikolla.

Heurekan Bon appétit -näyttely on koko perheelle suunnattu näyttely ravinnosta, syömisestä ja ruokakulttuurista. Näyttely korostaa terveellisyyden rinnalla syömisen nautintoa ja yhteisöllisyyttä.

Suomalaisista 15-vuotiaista 60 prosenttia kertoo syövänsä päivän tärkeimmän aterian yhdessä vanhempiensa kanssa useita kertoja viikossa. Pisa-tutkimusten yhteydessä kerättyjen tietojen mukaan ranskalaisista, islantilaisista ja italialaisista 15-vuotiaista perheaterialle kokoontuu säännöllisesti yli 90 prosenttia.

Bon appétit. Tiedekeskus Heurekassa Vantaan Tikkurilassa 18. syyskuuta asti.