Yli 10 000 000 sivua

Profiilikuva
Karo Hämäläinen on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Marraskuun Lukuhaaste kasvoi yli äyräidensä. Haasteeseen osallistuneet lukivat kuukauden aikana arviolta toistakymmentämiljoonaa sivua.

Heitin Lukuhaasteen tässä päiväkirjassa lokakuun lopulla. Kun mielenkiinto haastetta kohtaan kasvoi, perustin sille Facebook-tapahtuman. Tapahtumaan otti osaa yli 8500 suomalaista.

Haasteessa sitouduttiin lukemaan vähintään 30 sivua kaunokirjallisuutta joka päivä. Jos kaikki Facebook-tapahtumaan osallistuneet suorittivat vähimmäismäärän, sivuja kertyi 7,65 miljoonaa. Haasteeseen osallistuttiin myös Facebookin ja Twitterin ulkopuolella, mutta toisaalta kaikki osallistujat eivät välttämättä pysyneet tavoitteessa.

Käytännössä tuskin kukaan lukija jätti päiväannostaan 30 sivuun. Facebookissa lukemistaan kirjoista raportoineet saattoivat lukea kirjan päivässä tai parissa, yhteensä tuhansia sivuja. Siksi voi luottavaisin mielin laskea, että Lukuhaasteen osallistujien yhdessä lukema sivumäärä rikkoo kirkkaasti kymmenen miljoonan rajan.

Facebook-tapahtumaan osallistuneiden lukuraportteja ja muita havaintoja haastekuukauden ajalta voi käydä lukemassa täältä.