Fabula aloittaa B-luokan antikvariaattina

Profiilikuva
Karo Hämäläinen on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

”Kirjojen Netflixiksi” haluavan Fabulan taival on alkanut rämpien. Syys-lokakuun taitteessa aloittaneen palvelun valikoima muistuttaa pikkukaupungin antikvariaattia, josta asiantunteva ostaja on poiminut parhaat päältä. Tärkeimmät kaunokirjallisuuden kustantajat eivät ole lähteneet mukaan palveluun.

Fabulan idea on tarjota kiinteää kuukausimaksua vastaan rajattomasti luettavaa. Kuukauden erissä maksettuna palvelun listahinta on 14,99 euroa, mutta avajaiskampanjassa kuukauden lukuoikeus maksaa 11,99 euroa. Kolmen tai kuuden kuukauden erissä maksettuna kuukausimaksu painuu alemmaksi.

Palvelussa on tällä hetkellä mukana yksitoista kustantajaa. Yleisen kirjallisuuden kustantajista tunnetuin fabuloitunut on Siltala, mutta sekin on laittanut palveluun vain valikoituja varhaisempia nimikkeitä. Esimerkiksi Kari Hotakaisen tämänsyksyistä Henkireikää Fabulasta ei saa, ainoastaan vuonna 2011 ilmestyneen Jumalan sanan.

Laajalla valikoimalla ja myös tämän syksyn uutuuksilla Fabulassa on mukana tietoissa vahva Into. Sen sijaan suurimpien yleiskustantamoiden Otavan, Bonnier-omisteisten WSOY:n ja Tammen sekä Gummeruksen kustantamia teoksia palvelusta saa hakea turhaan.

Nykyisellä valikoimalla Fabulalle on helppo ennustaa lyhyttä elinikää. Kun kiinnostavimmat uutuusnimikkeet puuttuvat, viidentoista euron kuukausimaksu kuulostaa paljolta. Antikvariaateista Fabulan tarjontaa saa parin euron kappalehintaan.