Fabula haluaa kirjojen Netflixiksi – Suomi auki syyskuussa

Profiilikuva
Karo Hämäläinen on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Tämä on ilmaisnäyte SK:n maksullisesta sisällöstä

Startup-yhtiö Fabula aikoo lanseerata kirjojen flat rate -palvelun Suomessa syyskuussa. Palvelussa saa noin viidentoista euron kuukausimaksua vastaan lukea sen valikoimista niin paljon e-kirjoja kuin haluaa.

Tv-sarjojen ja elokuvien Netflixiä vastaavia e-kirjapalveluita ovat esimerkiksi yhdysvaltalaiset Oyster, Scribd ja Amazonin Kindle Unlimited.

Ratkaisevaa palvelun kannalta on se, kuinka laajan ja kiinnostava nimikevalikoiman se saa kasattua kirjastokseen. Fabulan Suomen-toimintoja rakentava kustannuspäällikkö Antti Randell kertoo, että neuvottelut suomalaisten kustantamoiden kanssa ovat parhaillaan käynnissä. Tavoitteena on saada suomalaisia kirjoja palveluun viimeistään syyskuun lopussa.

”Latviassa meillä on sopimukset 18 kustantajan kanssa. Seuraavaksi aiomme laajentua Suomeen, Viroon ja johonkin kolmanteen maahan, jota ei ole vielä määritelty. Kustantajat ovat olleet erittäin kiinnostuneita pois lukien Bonnier, joka ilmeisesti on suunnittelemassa omaa vastaavanlaista palvelua”, Randell kertoo.

Bonnier Books Finlandin eli Bonnierin Suomen kirjankustantamisen toimitusjohtaja Timo Julkunen ei halua kommentoida, onko Bonnierilla suunnitteilla omaa Netflix-tyylistä palvelua. Bonnierin kustantamoja Suomessa ovat esimerkiksi WSOY ja Tammi.

Fabulan perustajat ovat latvialaisia, mutta Startup Saunassa kasvaneen yrityksen kotipaikka on Suomi. Sen kaksi suurinta sijoittajaa ovat suomalaiset pääomasijoittajat Vision+ ja Butterfly Ventures.

Fabulan suomenkieliset nettisivut ovat tällä hetkellä vielä varsin keskeneräiset ja tarjonta suomalaiskäyttäjän kannalta niukkaa.

”Tämä ei ole se ensivaikutelma, jonka haluamme antaa”, Randell korostaa.

Palvelu tulee Randellin mukaan toimimaan Android- ja Applen iOS-käyttöjärjestelmissä.

(Päivitetty 14.8.2015 klo 11.47: Lisätty Timo Julkusen kommentti ja linkki Fabulan nettisivuille.)