Pääministeri Berlusconi: Järistyksestä selvinneet kuin telttailemassa

Karri Kokko
Ulkomaat 8.4.2009 10:20

Tuhansien Keski-Italiassa kodittomiksi jääneiden tulisi suhtautua asiaan kuin leirintäviikonloppuun, arvioi Italian pääministeri Silvio Berlusconi.

Berlusconi kommentoi noin 17 000 kodittoman tilannetta saksalaiselle tv-asemalle kierrellessään kodittomille pystytetyillä telttaleireillä.

”Heillä on kaikkea mitä he tarvitsevat, heillä on lääkintähuoltoa ja lämmintä ruokaa. Tietysti heidän nykyinen majoituksensa on hieman väliaikainen, mutta heidän pitäisi ottaa se leirintäviikonloppuna”, pääministeri kuvaili.

Maanantain järistyksestä pahiten kärsineen L’Aquilan kaupungin ympäristöön on pystytetty useita telttaleirejä, joilla valtaosa kodittomista on viettänyt yönsä. Osa on yöpynyt autoissa. Järistys vei noin 250 ihmisen hengen.

Keskustelu

Voi tota Silviota, aina se jaksaa olla niin positiivinen.

Voi elämä mikä mies!

Kukaan noin tunteeton ja typerä mies ei olisi voinut päästä valtaan ilman järjettömiä rahavaroja ja mafiakytköksiä. Telttaleiriltä voi aina palata kotiin omaisten luokse, tässä tapauksessa koti on murusina (eikä tietoa miten vakuutukset korvaavat, korvaavatko mitään?), omaiset mahdollisesti sairaalassa tai ruumishuoneella. Ihmisen tyhmyydellä ei näköjään ole rajoja.

Näin sunnuntaina Italiasta palanneena ajatukset ovat Italialaisten ja L’Aquilan asukkaiden luona.

Miten ihmeessä italialaiset sietävät pääministeriään, joka päästelee tälläisia sammakoita suustaan harva se päivä. Käytöstavatkin ovat aika lailla hukassa viimeaikaisten uutisten mukaan.

Show-mies ei hallitse rooliaan. Se vaan jää päälle aina vaan. Minkäpä Silvio sille voisi?