Yllätyssiirto: Helsingin huumepoliisien päällikkö Jari Aarnio siirtyy Elisaan

Kotimaa 6.9.2010 10:32
Jari Aarnio Huumerikosyksikön päällikön Jari Aarnion vastuulla on ollut rikostiedustelun järjestäminen Helsingissä. Kuva Heikki Saukkomaa / Lehtikuva.

Helsingin huumerikosyksikön päällikkö Jari Aarnio siirtyy pörssiyhtiö Elisan palvelukseen. Suomen Kuvalehden tietojen mukaan siirto tapahtuu nopeasti.

Aarnio aloittaa uudessa tehtävässään jo ensi viikolla.

Jari Aarnio vahvistaa, että tieto pitää paikkansa. Hänen mukaansa kyseessä on ainutlaatuinen mahdollisuus.

”Pystyn uudessa tehtävässä hyödyntämään vuosien varrella kertynyttä kokemusta erilaisista operatiivisista tehtävistä”, sanoo Aarnio, joka ei halua kommentoida uutta rooliaan tarkemmin.

Aarnio tulee toimimaan uudessa tehtävässään turvallisuusalan asiantuntijana Elisan yritysasiakkaat-liiketoimintayksikössä.

Elisan varatoimitusjohtajan Pasi Mäenpään mukaan Aarnio tulee jäseneksi yhtiön turvallisuuskonsultointi-ryhmään, jossa tehdään suuryrityksille sekä julkisella että yksityisellä sektorilla liiketoiminnan jatkuvuuteen ja turvallisuuteen liittyvää konsultointia.

”Me haimme ryhmäämme osaavaa henkilöä, jolla on kovaa kokemusta ja kykyä toimia erilaisissa turvallisuushankkeissa. Jari Aarnio haluttiin tehtävään, koska hänellä on pitkä kokemus asioista, joita me teemme asiakkaille.”

Pasi Mäenpään mukaan Aarnio sijoittuu pieneen ryhmään, 15 hengen konsultointiryhmään.

”Meillä on siellä ihmisiä tietotekniikkataloista, puolustusvoimista ja eri ministeriöistä. Meillä on hyvin laaja-alaista kokemusta sekä kansainvälisistä että kotimaisista ympyröistä.”

Rikosylikomisario Jari Aarnio on johtanut Helsingin huumepoliisiyksikköä vuodesta 1999 lähtien. Tämän lisäksi hän on toiminut rikostiedustelupäällikkönä, jonka vastuulla on ollut rikostiedustelun järjestäminen Helsingissä.

Nämä ovat seikkoja, joiden vuoksi Elisa kiinnostui Aarnion palveluista.

Jari Aarnio sanoo, että hänen lähtöpäätökseensä ei vaikuttanut runsaasti julkisuutta saanut oikeudenkäynti, jossa Helsingin huumepoliiseja epäiltiin muun muassa virkarikoksista.

Suomen Kuvalehti ei tavoittanut maanantaina Helsingin poliisikomentaja Jukka Riikosta kommenttia varten.