Puhui baarissa seksuaalisesta ahdistelusta, sai kovistelevan yhteyden­oton salaisen elokuvamiehen juristilta

Poliisi voi murtaa ahdistelukokemuksistaan kertoneiden naisten nimettömyyden, lakimies varoitti.
Salla Vuorikoski
Kotimaa 11.12.2017 11:28
Helsinkiläinen elokuva-alan työntekijä sai poikkeuksellisen yhteydenoton juristilta keskusteltuaan seksuaalisesta ahdistelusta helsinkiläisessä baarissa. Dottir-asianajotoimiston lakimies Anna Kuusi lähetti naiselle sähköpostitse kirjeen, jonka mukaan tämä oli levittänyt asianajotoimiston asiakkaas...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Jos jotakin paheksuttavaa on tapahtunut niin ainakin juoruilua.

Huonoon käytökseen, kuten ahdisteluun on paikallaan kiinittää huomiota tilanteen korjaamiseksi.

Mutta kun julkisuus ja nimet yhdistetään, kyseessä näyttää olevan halu rankaista tekijää näppäimistön käyttöön liittyvän oman käden oikeuden kautta. Kyse on sosiaalisen kontrollin muodosta, joka on netin myötä saanut ennen juoruiluksi kutsutulle ilmiölle kokonaan uudet mittasuhteet.

Jos subjektiivisen kokemuksen pohjalta toimitetaan nimiä syytöksineen julkisuuteen, ei oikeutta olla edes hakemassa. Oikeuden käyttöön kun liittyy tilanteen ja kohtuuden punnitseminen suunnasta ja toisesta.

Missähän tynnyrissä tämä lakinainen ja hänen päämiehensä ovat kasvaneet tai viettäneet viimeiset muutamat kuukaudet. Luulevatko he tosissaan että he voivat estää sen tsunamin joka on tulossa myös Suomessa uhkailemalla ihmisiä? Voisivat lukea Zelda Perkinin kertomuksen Harvey Weinsteinista. Lakimiehet onnistuivat pitämään Harvey Weinsteinin käytöksen salassa 19 vuotta uhkaamalla naisia ja maksamalla heille, mutta nyt se on tullut kaikkien tietoon. Herätkää!