Tule apuun, Sigmund!

Suomen Kuvalehden politiikan toimittaja Leena Sharma kirjoitti Jussi Halla-ahosta Media-kolumnin SK:hon 44/2008 (ilm. 7.11.2008). Seuraavassa kolumni kokonaisuudessaan:

Olen hämmentynyt.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini, jota en pidä tyhmänä enkä moraalittomana, kehottaa välttämään tiettyjen ihmisten demonisoimista. Olen melko varma, että hän viittaa puolueensa kuntavaalien ääniharavaan, etelähelsinkiläiseen Jussi Halla-ahoon.
Melko laajalle levinneen käsityksen mukaan Halla-aho ei pidä maahanmuuttajista eikä heidän kulttuuristaan. Halla-aho itse kiistää tulkinnan. Hänen näkemyksensä mukaan ”stallarimediat”, kuten Helsingin Sanomat ja Yle, vainoavat häntä.

Halla-aho antaa netissä tarkat lukuohjeet blogilleen: ”Yritä ymmärtää sanojen ja ilmaisun takana oleva ajatus, ja arvioi sen mahdollista rasistisuutta. Sanat ovat pelkkä vaate, johon ajatus on puettu.”

Yritän tulkita Halla-ahon seuraavan ajatuksen: ”Koska minun mielestäni oma, länsimainen kulttuurini on parempi kuin afrikkalaiset ja aasialaiset kulttuurit, pidän tarpeellisena linnoittautumista niitä vastaan.”

Heti tulee ongelmia. Mitä on esimerkiksi ”afrikkalainen” kulttuuri?

Oletetaan – ja tällainen oletus ei Halla-ahon blogin perusteella tunnu kohtuuttomalta – että afrikkalaista kulttuuria edustaa hänen mielestään khatia pureskeleva, työtävieroksuva pyssymies, joka silpoo naisensa sukupuolielimet, palvoo pedofiiliprofeetta Muhammadia ja matkustaa pummilla Eurooppaan.

Tietty logiikka alkaa avautua. Jos Halla-aho näkee ”afrikkalaisessa” kulttuurissa vain huonoja ominaisuuksia, hän ei pidä mielipiteitään ”Afrikka”-vastaisina vaan totuutena. Vastausta vaille jää yhä kysymys siitä, miksi Halla-ahosta on kasvanut ihminen, joka hahmottaa toiset kulttuurit yksinomaan negaation kautta.

Pieni Sigmund Freud sisälläni kuiskii, että jotenkin tämä kaikki kiertyy seksin ympärille.

Halla-aho hekumoi hieman liikaa sillä, miten ”tummaihoiset” miehet raiskaavat suomalaisnaisia öisin Kaisaniemen puistossa. Hänen mielestään islamin älyllinen fabriikki kietoutuu ”pimpin” ja ”pippelin” ympärille. Ihmiskaupasta väkättäminen on vain feministien salajuoni, jolla he haluavat torpedoida venäläisten ja aasialaisten prostituoitujen bisnekset, sillä:

”Heitä ärsyttää ajatus, että suomalainen mies voisi saada edes rahalla pimpsaa silloin, kun haluaa, koska feministin haavemaailmassa torttu on kiristyksen, nöyryytyksen ja kontrollin väline numero uuno.”

Mikäköhän se on Halla-ahon haavemaailmassa?

Teksti
Leena Sharma
(SK 45/2008)