Pakolaisbisnes kannatti: Luona teki vastaanottokeskuksilla yli kolmen miljoonan euron voiton

Emoyhtiö Barona Group maksoi omistajilleen miljoonaosingot.
Mikko Niemelä
Kotimaa 12.9.2017 10:28
Luona on yksi ensimmäisistä ja suurimmista yksityisistä yrityksistä, jotka järjestävät vastaanottokeskustoimintaa. Luonan toiminta oli erittäin kannattavaa vuonna 2016, jolloin se teki lähes 3,2 miljoonan euron voiton. Samalla se yli kolminkertaisti liikevaihtonsa edellisvuoteen verrattuna 52,8 milj...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Pikkusummia verrattuna laskuun joita pakolaisista suomalaisille koituu. Suurin osa tulee jäämään työttömäksi ja verovaroin elätettäväksi. Tästä koitunee noin 2 miljardin kulut vuositasolla. Tuplasti enemmän kuin esimerkiksi kansalliset maataloustuet.

Älä Hannu viitsi, tämä on sitä parempaa velkaantumista. Ja sijoitus tulevaisuuteen!
(Sijoituksen kannattavuus on eri asia…)

Osakeyhtiöiden on tarkoitus tehdä voittoa. Ei se yhtiöstä mitään pirua tee. Enemmänkin mietityttää verosuunnittelu, jossa voitot kierretään emoyhtiön kautta veroparatiiseihin. Onkohan näin myös Barona Groupin kohdalla?

Ja eikös noissa Luonan vastaanottokeskuksissa muissakin ole ollut sama tilanne terveydenhuollon/muun henkilökunnan kanssa, että ei ole tarpeeksi palkattu väkeä. Ainakin muistan viime vuonna lukeneeni näistä useaan otteeseen.

Tuo voitto ei ole liikevaihtoon verrattuna suuri, ei oikein jutun aihe. Näisä turvapaikka-asioissa olisi kyllä muita juttujen aiheita – koko EU:ssa. Koko aiheessa ei ole pystytty edes nimeämään ongelmia. Tuo ongelman määrittely on yleensä perustavassa logiikassa ensi ehto sen ratkaisulle.

6% voitto suhteessa liikevaihtoon, aikalailla sama jos olisi laittanut rahat osakeindeksirahastoon eli vaihtoehtokustannukset huomioon ottaen ei välttämättä mikään rahasampo.

Liikevaihto on tullut suoraan valtion kassasta. Kolmen miljoonan voitto on kolmen miljoonan voitto.