Pelon politiikka

Jämsänkoskella tapahtui 17. heinäkuuta 2020 poikkeuksellinen rikos. Oliko epäilty murhan yritys poliittinen isku? SK selvitti epäiltyjen taustoja. Tapaus haastaa perussuomalaiset pohtimaan suhdettaan äärioikeistoon.

Siivoojan rätti ei ole yltänyt eteisen katon jokaiseen sopukkaan. Röpelöisellä betonipinnalla näkyy yhä nuppineulan pään kokoisia veripisaroita. Ne ovat lentäneet yli kahden metrin korkeuteen ja muodostaneet kaaria kattolampun ympärille.

Verta on myös jakkaran päälle nostetuissa kirjekuorissa ja paikallislehdissä.

Seinällä roikkuu ravikilpailun sisäänpääsypassi ja perussuomalaisten puoluekokousten kulkulupia. Saat, mitä tilaat, lukee yhdessä.

Oven edustalla on paksu kerros mainoksia ja lehtiä. Jämsänkoskella sijaitsevan asunnon isäntä on asunut heinäkuusta muualla ja käynyt kotona vasta viime aikoina, postinhakureissuilla.

”Laiskuuttani. En ole saanut siirrettyä kaikkia tarvitsemiani tavaroita takaisin kotiin”, sanoo ulko-oven pieleen nojaava Pekka Kataja, 59.

Perjantaiaamuna 17. heinäkuuta postikasan paikalla oli verilammikko. Siinä makasi perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Kataja, mahdollisesti Suomen ensimmäinen poliittisen murhayrityksen uhri sitten 1920-luvun.

Sisältö