Teemu Laajasalo, talousvauva

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Me kaikki tiedämme tyypin: johtajan – yleensä mies – joka on siis ”aivan onneton näiden lippulappujen kanssa”. Semmoinen kuin Laajasalon Teemu, Helsingin piispa. Semmoinen talousvauva.

Eilen illalla uutisoitiin laajasti tv-pastori Laajasalon kuittiepäselvyyksistä, kun Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhosen tekemä selvityspyyntö tuli julkiseksi. Holtittomuus oli ollut hämmentävän toistuvaa, totaalista talousvauvailua: Demokraatti-julkaisun mukaan ”asianmukainen raportointi oli Korhosen mukaan vain 3 prosentissa vuoden 2017 luottokorttimaksutapahtumista.”

Onhan se varmasti perusköyhälle kamalaa, että hotelliyö maksaa kolmesataa

Tänään on sosiaalisessa mediassa päivitelty Laajasalon epäselviä hotelliöitä ja erityisesti närkästystä on aiheuttanut Laajasalon 325 euron hintainen yö savonlinnalaisen hotellin ”Kuninkaan sviitissä”. Joo, onhan se varmasti perusköyhälle kamalaa, että hotelliyö maksaa kolmesataa, mutta ei se suuressa kuvassa merkitse mitään, jos kulua vertaa Laajasaloon uponneisiin palkka- tai muihin kuluihin. Eikä sillä sviitin nimelläkään ole väliä. Myöskään taksikulut, kukkakauppaostokset tai selvittämättömät shamppanja- tai limukulut eivät yksittäisinä epäselvyyksinä merkitse mitään.

Kauhein asia tässä on, että samaan aikaan kun Laajasalon yritystoiminta on ollut luupin alla talousepäselvyyksien takia, seurakunnan ylintä johtajaa ei ole kiinnostanut huolehtia edes työnantajansa taloudenpidosta. Aikamoista. Myönnän olevani itsekin talousvauva, mutta Laajasalo on välinpitämättömyydessään mestari. Kuten kaikki talousvauvat, Laajasalo on ilmeisesti yhä vakuuttunut, etteivät tylsät kuittijutut kuulu suurten linjojen sankareille.