Ajolähtö-hanke on Koneen Säätiön Jakautuuko Suomi? -rahoituksen (2015–2017) saanut tutkimushanke, joka yhdistää journalismin, valokuvan ja tutkimuksen keinoja.

Huomenna on kamalaa

Sami Perttilä
Blogit Ajolähtö 30.3.2016 10:00

Pessimismiä huokuva seinäkirjoitus koristi kotkalaisen bingohallin muuria läpi 90-luvun. Ennuste kävi monen kohdalla toteen – Kymenlaaksossa pelkästään teollisuusaloilta hävisi jopa kolmannes työpaikoista. Bingohallikin purettiin.

Kotkalaiset eivät kuitenkaan ole uponneet synkkyyteen. Viime aikoina paikallislehdissä ja sosiaalisessa mediassa on julkaistu useita kirjoituksia, joissa kylvetään positiivisuutta. Miksi käyttää aikaa vihaan, kun voi tehdä hyvää? Monet täyttävät kalentereitaan erilaisilla vapaaehtois- ja talkootöillä.

Sinänsä positiivisen toimeliaisuuden vaarana on rakenteellisten ongelmien peittyminen yksilöllisten valintojen alle. Ajolähtö-hankkeessa näkökulmat yhdistyvät. Toimin hankkeen valokuvaajana. Tällä kertaa kuvasin yhä tupruttavia tehtaita ja tein materiaalista musiikkivideon kotkalaissyntyisen The Studets -yhtyeen kappaleeseen.

 

Haluatko ilmoittautua Ajolähtö-hankkeen tutkimushaastateltavaksi? Ohjeet täällä.

Lue lisää: 

Rahat loppu! Vanhemmat auttavat aikuisia lapsiaan

Viisi vuotta ja 200 työhakemusta – Silpputyö tuo elannon mutta jättää epävarmuuden

Sami Perttilä

Kirjoittaja on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja ja taiteen maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.

Keskustelu

Näitä luetaan juuri nyt