Blogit

Ajolähtö-hanke on Koneen Säätiön Jakautuuko Suomi? -rahoituksen (2015–2017) saanut tutkimushanke, joka yhdistää journalismin, valokuvan ja tutkimuksen keinoja.

Huomenna on kamalaa

Blogit Ajolähtö 30.3.2016 10:00
Sami Perttilä
Sami Perttilä - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja ja taiteen maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.

Pessimismiä huokuva seinäkirjoitus koristi kotkalaisen bingohallin muuria läpi 90-luvun. Ennuste kävi monen kohdalla toteen – Kymenlaaksossa pelkästään teollisuusaloilta hävisi jopa kolmannes työpaikoista. Bingohallikin purettiin.

Kotkalaiset eivät kuitenkaan ole uponneet synkkyyteen. Viime aikoina paikallislehdissä ja sosiaalisessa mediassa on julkaistu useita kirjoituksia, joissa kylvetään positiivisuutta. Miksi käyttää aikaa vihaan, kun voi tehdä hyvää? Monet täyttävät kalentereitaan erilaisilla vapaaehtois- ja talkootöillä.

Sinänsä positiivisen toimeliaisuuden vaarana on rakenteellisten ongelmien peittyminen yksilöllisten valintojen alle. Ajolähtö-hankkeessa näkökulmat yhdistyvät. Toimin hankkeen valokuvaajana. Tällä kertaa kuvasin yhä tupruttavia tehtaita ja tein materiaalista musiikkivideon kotkalaissyntyisen The Studets -yhtyeen kappaleeseen.

 

Haluatko ilmoittautua Ajolähtö-hankkeen tutkimushaastateltavaksi? Ohjeet täällä.

Lue lisää: 

Rahat loppu! Vanhemmat auttavat aikuisia lapsiaan

Viisi vuotta ja 200 työhakemusta – Silpputyö tuo elannon mutta jättää epävarmuuden

Ajolähtö -blogin kirjoittajat

Terhi Hautamäki - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen vapaa toimittaja ja yhteiskuntatieteiden maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.
Anu-Hanna Anttila - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen valtiotieteiden tohtori ja sosiologian dosentti, joka työskentelee Teollisuusliitto ry:n (ent. Metalliliitto) tutkimuspäällikkönä. Anttila toimii Ajolähtö-hankkeen vastuullisena johtajana.
Sanna Aaltonen - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen valtiotieteiden tohtori ja sosiologian dosentti, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeen vanhempana tutkijana ajalla 1.9.2015-30.6.2016.
Päivi Berg - avatar
Kirjoittaja on espoolainen valtiotieteiden tohtori ja sosiaalipsykologian dosentti. Hän työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa vanhempana tutkijana ja toimii hankkeen varajohtajana.
Vuokko Härmä - avatar
Kirjoittaja on kotkalainen valtiotieteiden maisteri, joka toimii tutkijana Nuorisotutkimusverkostossa ja Ajolähtö-hankkeessa ja väittelee pian tohtoriksi Helsingin yliopistosta.
Sami Perttilä - avatar
Kirjoittaja on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja ja taiteen maisteri, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeessa.
Hanna Ylöstalo - avatar
Kirjoittaja on tamperelainen sukupuolentutkimuksen dosentti, joka työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa Ajolähtö-hankkeen vanhempana tutkijana ajalla 1.1.-30.9.2016.