Ylämaan kettu kiittää – ja lopettaa

Profiilikuva
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Keväällä 2015 päätoimittaja Ville Pernaa kysyi, kiinnostaisiko minua ryhtyä kirjoittamaan blogia Suomen Kuvalehden verkkosivulle. Asuin vierailevana tutkijana Glasgow’ssa Skotlannissa, joten blogin aiheena olisivat etenkin vaalikevääseen käyvän Ison-Britannian politiikan käänteet.

Alkuun pesti olisi yli kesän, kirjoitustahtina kuusi tekstiä kuukaudessa. Palkkaakin maksettaisiin klikkauksiin katsomatta.

Innostuin tietysti saman tien. Blogi tarjoaisi nopean tavan olla mukana suomalaisessa keskustelussa. Samalla pääsisin koettelemaan ketteryyttäni ja idearikkauttani kirjoittajana. Olin aiemmin ollut Ylen Ykkösaamun radiokolumnisti ja Turun Sanomien pääkirjoitussivun kolumnisti, mutta nyt julkaisutahti kiihtyisi.

”Oletko sinä se kettu?”

Vaikka kirjoitin Ylämaan kettua omana itsenäni, siitä tuli myös jonkinlainen alter ego. Toisinaan tuntemattomat ihmiset avasivat keskustelun kysymällä, ”oletko sinä se kettu?” Moni juttutuokio, tuttavuus ja myös muutama ammatillinen yhteistyö sai alkunsa, kun lukija otti minuun kontaktia.