Näiden naisten mittelöstä voi tulla presidentinvaalin sähköisintä antia

Profiilikuva
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Sdp valitsi tänään puoluevaltuuston kokouksessa presidenttiehdokkaakseen kokeneen Tuula Haataisen. Monelle politiikkaa kommentoivalle tämä oli yllätys – esimerkiksi vielä eilisessä Pressiklubissa uskottiin Maarit Feldt-Rannan valintaan.

Haataisen pitämä kiitospuhe kulki aluksi odotettuja latuja. Tuore ehdokas otti asiallisesti ja monipuolisesti kantaa niihin kysymyksiin, joista presidentillä odotetaan oleva mielipide. 

Puhe oli kuin tavaratalon taustamusiikkia: miellyttävää muttei mieleen jäävää.

Ehdin jo miettiä, noinkohan hän saa tv-tenteissä raivattua itselleen tilaa. Mikä asia hänen puheistaan voisi nousta otsikoihin?

Sitten seurasi yllätys. Haataisen esiintymiseen tuli voimakasta läsnäoloa, kun hän siirtyi puhumaan itselleen tärkeimmistä asioista. Selväksi kävi, että ihmisoikeudet ja tasa-arvo saavat hänestä näihin vaaleihin tinkimättömän ja suorapuheisen puolustajan – kunhan vain ehdokkaan ja kampanjaväen kantti kestää.