Ylämaan kettu väijyy Ison-Britannian, Ruotsin ja Suomenkin politiikkaa ja mediaa.

Miksi halla-aholaiset eivät kelpaa hallitukseen?

Mari K. Niemi
Blogit Ylämaan kettu 13.6.2017 10:14
Perussuomalaisten uusi puoluejohto tukijoineen on ilmaissut pettymyksensä ja paheksuntansa pääministeri Juha Sipilän ja valtiovarainministeri Petteri Orpon ratkaisuun jättää puolue hallitusyhteistyön ulkopuolelle. Puolueen 1. varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari esimerkiksi arvioi keskustelujen olleen...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Mari K. Niemi

Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Keskustelu

Aika yllättynyt tästä pitää joka tapauksessa olla, kuvittelin että Sipilä veisi tällä porukalla SOTEnsa maaliin. Ehkä hän uskoo että se onnistuu myös kd:n ja RKPn kanssa, mutta sieltä tulee tietysti kaikenlaista vaatimusta ja ehtoa koska nyt on mahdollista vaatia. Kohta ollaan uusissa vaaleissa ja taas huomataan käytetyn aikaa huulien heilutteluun ja kaikki alkaa taas alusta. Vaikea ymmärtää miksi Sipilä riskeerasi koko Suomen kannalta olennaisimman uudistuksen.

Tekosyy Sipilä/ Orpolta. Kun tiedetään nyt että Sote ei tulisi menemään läpi perustuslakivaliokunnassa eli reisille meni, antaa tämä loistavan tekokyyn lähteä arvokkaasti takaovesta. Muka ideologisiin syihin perustuen.
Pitää muistaa että ministerisalkku splittaukset tehtiin juuri Persun uutta PJ varten. Mutta se sote.
jk. RKP on kaikkien aikojen tilaisuus tulla todelliseksi inhokkipuolueeksi lähtemällä nyt sipilän kelkkaan yrittämään viedä ”tavoitteita” läpi, sitä ei taida persut eikä muutkaan antaa heti anteeksi.
Saa nähdä malttavatko välttää miinan, vai voittaako mustanauton houkutus?

Harri, Orpolle joo mutta ei kai yksityistämisasia Sipilälle niin iso juttu ollut. Lisäksi tässä meni alkoholilain uudistus kiville. Sitä vastustaa Keskusta ja tuleva mahdollinen hallituskumppani KD.

Kävikö tässä niin että persut sai hallituksessa kiristettyä turvapaikkapolitiikkaa ja lakeja mutta kukaan muu ei saanut mitään? Siltähän tämä nyt näyttäisi.

Voi olla, että RKP ja KD (jos niillä on mitään selkärankaa) vielä kumoaa ne persujenkin ”aikaansaannokset”. Saa nähdä.

Muuten, jännä sanavalinta kirjoittajalta. ”Hän on sanonut ja kirjoittanut muista ihmisistä tavalla, jonka moni puolueessa ja etenkin sen ulkopuolella kokee brutaaliksi ja ihmisarvoa loukkaavaksi.” Tarvitseeko Halla-ahon puheiden brutaaliutta ja ihmisarvon alentavuutta esilletuodakseen todella piiloutua ”monen kokemuksen” taakse? Eivätkö sellaiset ilmaukset kuin ”afrikan sarven ihmissaasta” tai sellaiset toiveet kuin että punavihreät naiset tulisivat raiskatuiksi – eivätkö tällaiset todella kolumnistin mielestä ole suoraan tuomittavissa brutaaleiksi ja ihmisarvoa alentaviksi?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näitä luetaan juuri nyt