Blogit

Ylämaan kettu väijyy Ison-Britannian, Ruotsin ja Suomenkin politiikkaa ja mediaa.

Kentän kapinahenki voi kammeta Halla-ahon valtaan

Blogit Ylämaan kettu 17.5.2017 15:29
Mari K. Niemi
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Olen seurannut perussuomalaisten puheenjohtajavaalia kasvavan hämmennyksen vallassa. Eikö puoluejohtaja, ulkoministeri Timo Soini todella näe, mitä hän on tekemässä?

Soini on yksi Suomen menestyneimmistä puoluejohtajista. Hänen poliittinen vainunsa ja kykynsä koota puolueväki kerta toisensa jälkeen taakseen ovat tehneet minuunkin vaikutuksen. Nyt Soini näyttää kuitenkin menettäneen kosketuksen puolueensa sisäisiin virtauksiin – ja jopa siihen, millaisesta puolueesta on kyse.

Soini on vuosikausia kuvannut puheissaan ja kirjoituksissaan perussuomalaisen puolueväen olevan kuvia kumartelematon, eliitteihin pettynyt joukko, joka ei voi sietää ylhäältä tulevaa ohjailua. Soinin itsensä harjoittamaa ohjailua ja jopa itsevaltaisia otteita puolueessa toki on siedetty hyvin.

Uutta on, että nyt perussuomalaisten eliittienvastainen kapinaliike suuntautuu myös Soinia ja muuta puolue-eliittiä kohtaan.