Ylämaan kettu väijyy Ison-Britannian, Ruotsin ja Suomenkin politiikkaa ja mediaa.

Theresa Mayn yllätys: haussa vahvempi asema brexit-pöytiin

Mari K. Niemi
Blogit Ylämaan kettu 18.4.2017 19:28
Ison-Britannian konservatiivihallitusta johtava pääministeri Theresa May ilmoitti tänään haluavansa järjestää maassa uudet parlamenttivaalit jo 8. kesäkuuta. Hän pyörsi näin aiemman kantansa siitä, ettei uusia vaaleja ole syytä järjestää ennen vuotta 2020. Uudet vaalit ovat tavallaan reilu ja kansan...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Mari K. Niemi

Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Keskustelu

Kiinnostavasti itse Richard Dawkins kehotti suoraan äänestämään LibDemiä, koska se on ainoa suoraselkäisesti Brexitiä vastustava puolue (Englannissa ja Walesissa).

Liberaalidemokraattien mahdollisuus nousta takaisin jaloilleen on todellakin yksi tämän vaalin kiinnostavimpia kysymyksiä. Puolue joutui kanveesiin oltuaan koalitiohallituksessa, jossa petti koulutuspolitiikkaan liittyvät lupauksensa. Äänestäjät pettyivät pahan kerran, ja Britanniassahan koalitiohallitusten politiikan kompromissiluonnetta ymmärretään vielä huonommin kuin Suomessa. Olisiko nyt revanssin paikka? Jäseniä on jo tänään kerrottu virtaavan takaisin puolueeseen. Skotlannissa toki SNP hoitaa tarmokkaasti tätä brexit-kriitikon roolia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näitä luetaan juuri nyt