Ylämaan kettu väijyy Ison-Britannian, Ruotsin ja Suomenkin politiikkaa ja mediaa.

Kohti halla-aholaisten arvojen mukaista Suomea

Mari K. Niemi
Blogit Ylämaan kettu 29.1.2017 15:27
Göteborg, Ruotsi. Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon toteutumassa oleva puheenjohtajaehdokkuus on ainakin teoriassa juuri sitä, mitä perussuomalaiset tarvitsee. Vaihtoehtona itsensä äänestäjille myynyt puolue on väljähtänyt. Se on leimautunut osaksi eliittiä kantaessaan vastuuta sellaisestakin po...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Mari K. Niemi

Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Keskustelu

Noin pessimistisenä en näkisi Suomen tulevaisuutta. Halla-ahon voitto persujen puheenjohtajavaalissa merkitsisi ensin hallituksen hajoamista sillä en voisi millään uskoa että presidentti, joka johtaa ulkopolitiikkaa(tässä pieni tauko) yhteistoiminnassa hallituksen kanssa, tulisi toimeen Halla-ahon kanssa. Sitä ei Suomen maine kestäisi.

Tässä tilanteessa Soinin-Vistbackan linjalla oleva osa persuista vetäytyisi kirkonkyliinsä lykkimään potkuria ja jäljelle jäisi Hakkaraisen-Immosen viitoittamalla tiellä jatkavat ”siviilipalvelusmiehet”. Heidän kannatuksensa riittää riitelyyn kristillisten kanssa.

Näen asian niin että persut, kun jokatapauksessa tietää kannatuksesnsa murenevan ja hallitusaikojen olevan ohi tällä kertaa, niin tietävät että heidän kannaltaan on järkevää pitää ydinryhmä tyytyväisenä ja odottaa toisia aikoja.
Tässä mielessä HA on heidän toivo. PS tulee ilmeisesti jättämään hallituksen ennen seuraavia eduskuntavaaleja.
Joten en HA Ministerin pestiin liaaksi syventyisi.
Olen Ketun kanssa samaa mieltä että se mitä tapahtui Ruotsissa voi tapahtua täällä.
Mailman (USA) tapahtumat saattavat antaa tälle ryhmälle intoa myös täällä.
T parasta toivoen ja pahinta peläten.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näitä luetaan juuri nyt