Hyvä Juha, älä kuuntele hölmöjä neuvoja

Profiilikuva
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Viime päivät ovat paljastaneet uusia yksityiskohtia pääministeri Juha Sipilän ja median suhteista. Asiasta lisää esimerkiksi täällä ja täällä. Vyyhdin alettua purkautua on yhä uusia tapauksia tullut julkisuuteen.

Kuten tutkijakollega Erkka Railon kanssa Helsingin Sanomien haastattelussa pohdimme, pääministeri vaikuttaa olleen yllättävän valmistautumaton median kanssa työskentelyyn. Tätä voi osin selittää hänen taustansa yritysmaailmassa, mutta ei täysin. Toki fiksut ihmiset myös –  ja etenkin –  yrityselämässä ympäröivät itsensä ajan tasalla olevalla henkilökunnalla.

Kyse voi olla siitäkin, kenen neuvoja kuuntelee. Pieni mutta paljastava vihje asiasta löytyy Sipilän toimittaja Salla Vuorikoskelle lähettämistä sähköpostiviesteistä.

Yhdessä niistä pääministeri kirjoittaa:

”Me emme tarvitse oppositiota ollenkaan, niin puolueellista Ylen viestintä on ollut tämän vaalikauden aikana. Tämän ovat todenneet erityisesti ne kansanedustajat, jotka ovat olleet pidempään mukana. Tällaista ei kuulema ole nähty koskaan.”