Ylämaan kettu väijyy Ison-Britannian, Ruotsin ja Suomenkin politiikkaa ja mediaa.

Luettavaa ulkoministerille

Mari K. Niemi
Blogit Ylämaan kettu 29.9.2016 16:34
”Populismin tutkimus ja tuntemus on Suomessa avuttomalla tasolla. Vanhojen monisteiden marinoimaa”, ulkoministeri Timo Soini väitti taannoin ”Populismin ulvojat” -blogikirjoituksessaan. Ymmärrän, etteivät puoluejohtajaa aina miellytä hänen puolueestaan julkisuudessa esitetyt arviot. Mutta koska ulko...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Mari K. Niemi

Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Keskustelu

No näemmä on lukenut jos kerran mainitsee nimeltä Markku Jokisipilän, jonka sinä jostain syystä jätät lainauksestasi pois. Ehkä populistisesti:)

Hei Paavo,

Kiitos palautteesta! Tunnen Markku Jokisipilän tuotannon oikein hyvin, olemme toimittaneet kirjankin (Entäs jos… Lisää vaihtoehtoista Suomen historiaa. Helsinki: Ajatus, 2006) yhdessä. Jokisipilällä on vahva profiili Suomen poliittisen historian (esim. Suomen ja Saksan suhteet) ja urheiluhistorian tutkijana, mutta kuten esim. yliopiston kotisivuilta voi käydä katsomassa, hän ei itsekään listaa populismia tutkimuskohteisiinsa. (En saanut tähän toimivaa linkkiä, pahoitteluni siitä.)

Populismi! Kenen keksintö ja miten määritellään? Ville Niinistö puhelimeen täyttäneet määrittelyn vaatimukset samoin hänen puolueensa. POULISMI on sanana leimakirves, se tarkoittaa perätöntätä lupausta tai puhetta. Puhe ilman katetta on populismia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näitä luetaan juuri nyt