Ylämaan kettu väijyy Ison-Britannian, Ruotsin ja Suomenkin politiikkaa ja mediaa.

Onko Suomessa tilaa feministipuolueelle?

Mari K. Niemi
Blogit Ylämaan kettu 9.7.2016 11:01
Yle uutisoi kesäkuun puolivälissä, että Feministinen puolue  kerää kannattajakortteja. Puoluehanketta ajavan yhdistyksen tavoitteena on kerätä puoluerekisteriin pääsemiseksi tarvittavat 5 000 kannattajaa ennen ensi vuoden kuntavaaleja. Kotisivujen mukaan feministisen puolueen tavoitteena on yhteisku...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Mari K. Niemi

Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Keskustelu

Jos feministinen puolue nousee eduskuntaan, niin se tapahtuu varmaankin uudeltamaalta käsin. Koska viimeksi eduskuntaan on ilmaantunut uusi puolue idän/pohjoisen pienistä vaalipiireistä? Tämä epätasa-arvo on voinut vaikuttaa Suomen puoluekenttään.

Puolueen veppisivulta: ”Feministinen politiikka ymmärtää sukupuolten tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien toteutumisen päämääränä, jonka toteutuminen ei ole itsestäänselvää ja jonka saavuttaminen vaatii poliittista kamppailua.” — ja hetkeä myöhemmin — ”Feministinen puolue haluaa työnantajamaksuihin tasa-arvoerän, jolla yksityinen ja julkinen sektori rahoittavat naisvaltaisten alojen palkankorotukset. … Haluamme nostaa köyhien eläkeläisnaisten pieniä eläkkeitä, jotka ovat seurausta vuosien hoivatyöstä kotona.” Pidämme siis tasa-arvoa hankalana tavoitteena, ja ajamme kaikkea hyvää naisille. Siinä sivussa väitämme, että feminismi ei viittaa naisten etujen ajamiseen. Tuon jälkeen kokoomus työväen puolueena kuullostaa suorastaan järkeenkäyvältä. Ehdotan vaaliliittoa viskipuolueen ja piraattipuolueen kanssa, jotta saataisiin varmemmin eduskuntaan väriä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näitä luetaan juuri nyt