Ylämaan kettu väijyy Ison-Britannian, Ruotsin ja Suomenkin politiikkaa ja mediaa.

Ei vain hihhulien hommaa: miksi Britannia saattaa erota EU:sta

Mari K. Niemi
Blogit Ylämaan kettu 3.6.2016 17:47
On mahdollista, että Iso-Britannia jättää tässä kuussa järjestettävän kansanäänestyksen myötä Euroopan unionin. Perustan arvioni paitsi erittäin tasaisina pysyneisiin kannatusmittauksiin, myös EU-eroa kannattavien kampanjan onnistumiseen. Vaikka äänestäjien silmien eteen on maalailtu yhä hurjempia u...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Mari K. Niemi

Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Keskustelu

Minä olen Brexitin kannattaja, lopulta päästäisin noista änkyröistä eroon.
Britit eivät tuo Euroopalle mitään, vain kuluja ja ongelmia. He ovat suurelta osalta syyllisiä Euroopan jatkuvaan finanssikriisiin. Jenkit ja britit ja heitä matkivat saksalaiset aiheuttivat maailmalle enemmän vahinkoa kuin WWII.
Briteillä ei ole oikeastaan mitään annettavaa Euroopalle, he elävät yhä menneen imperiumin usvissa.
Britit ylläpitävät hyödytöntä monarkiaa, joka on mielettömän kallis, sen korkein edustaja (kuningatar) avaa valtiopäivät kantaen kruunua, jonka jalokivet on varastettu muilta mailta ja uusi kuningas per se, joka elää kansan kustanuksella, kahmii maataloustukia EUlta. Se on niin huono vitsi, että sille ei voi edes nauraa.
Britit jättivät entiset siirtomaansa oman onnensa nojaan, vieden ensin kaikki rikkaudet ja autettuaan valtaan useissa Afrikan maissa korruptuneet paikalliset virkamiehensä. Mielivaltaisesti jaetut maat, ottamatta huomioon niissä asuvien kansojen etnisiä taustoja Afrikassa, Lähi-Idässä ja Kauko-Idässä ovat yhä tähän päivään asti jakuvien sotien ja selkkausten lähde.

No keneltä Te sitä hyväksyntää odotatte, Wales Prinssiltä vaiko itse Elisabeth II:ta.

Pahoittelen viivettä, kommentit olivat juuttuneet järjestelmään työmatkani vuoksi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näitä luetaan juuri nyt