Ylämaan kettu väijyy Ison-Britannian, Ruotsin ja Suomenkin politiikkaa ja mediaa.

Yrittääkö media kaataa Alexander Stubbin?

Mari K. Niemi
Blogit Ylämaan kettu 27.4.2016 16:56
Tällainenkin ajatus on kokoomusjohtajan mediakäsittelyä seuratessa voinut herätä. Kysymys on tietysti hiukan hölmö. Ei ole olemassa mitään yhtenäistä mediaa, jolla olisi yhteinen tahto, eikä journalismi Suomessa lähtökohtaisesti perustu poliittiseen asianajoon. Välillä on kuitenkin näyttänyt siltä, ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Mari K. Niemi

Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Keskustelu

Erittäin tärkeä puheenaihe. Mediassa syntyy välillä erilaisia joukkohurmoksia ja ehkä myös noitarovioita, joissa toimittajat eivät ole neutraaleja raportoijia, jotka seuraavat tasapuolisesti kaikkia signaaleja.

Mielestäni suomalaisten tiedotusvälineiden asiakkaat ja tilaajat ovat vähentyneet paljolti siksi, että joistakin toimittajista tai toimituksista on tullut liian painokkaita poliittisia vaikuttajia. Nostetaan esiin sopivia haastateltavia ja Twitter-kommentteja ja pidetään joitakin mielialoja yllä. Toisaalta annetaan hiljaisuuden laskeutua joidenkin asioiden ylle, vaikka halutessaan ”someraivoa” voisi löytyä niistäkin.

Sinänsä ”someraivot” voisi mielestäni jättää kokonaan käsittelemättä, jos minulta kysytään. Niiden käsittely vielä erikseen julkisuudessa nimittäin antaa viestin, että someraivoaminen ja sometuomioistuimet voivat todella vaikuttaa asioihin.

Mitä tulee tapaus Stubbiin, niin hän kaataa kyllä ihan itse itsensä todella vakavaan uskottavuusongelmaan. Mediahan ei ole vastuussa Stubbin tekemisistä, ainoastaan niistä kertomisista. Vai halutaanko sensuurin verhoa näiden tekemisten ja tekemättä jättämisten eteen? Ei taida oikein onnistua nykyaikana, varsinkaan, kun Stubb itse on ahkerin oman elämänsä uutisoija kymmenine tuhansine twiitteineen.

@Marja, naulan kantaan. Stubbilla ei ole kuin valkoiset hampaat ja hyvä se on juoksemaan kanssa, mutta ei hän päämies ole. Nyt hän on jo toinen b-luokan pj Kokoomuksessa, josta johtuen itse asiassa erosin koko puolueesta. Ehkä siellä aletaan palaamaan järkiperusteisiin pikkuhiljaa, eikä kauniit ja rohkeat populistit enää olisi niin kovasti esillä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näitä luetaan juuri nyt