Konkariporvarit mattoa kiskomassa

Profiilikuva
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Kyllä nyt kokoomuslaista valtiovarainministeri Alexander Stubbia taitaa harmittaa, eikä mukavaa ole Britannian konservatiivipääministeri David Cameronillakaan. Myy siinä kansalaisille vaikeita päätöksiä, kun puolueen omat miehet vetävät mattoa jalkojen alta.

Lauantaiaamuna Ylen Ykkösaamun vieraana oli ex-ministeri, kokoomuksen Jan Vapaavuori,  joka kritisoi puolueensa ja hallituksen toimia. Vastikään kirjankin julkaissut, nykyisin Euroopan investointipankin varapääjohtajana toimiva Vapaavuori on kuluneen viikon aikana mätkinyt hallitusta muun muassa koulutusleikkauksista.

Sunnuntaiaamuna BBC:n The Andrew Marr Show’n  vieraana oli konservatiivipoliitikko, perjantaina hallituksessa ministerinpaikkansa protestina jättänyt Iain Duncan Smith. Hän syytti puoluettaan talouden tasapainottamisen maksattamisesta niillä, joilla jo menee huonoiten.

 

Asetelmat olivat hämmentävän samankaltaiset.