Tolkuton yliopistoväki

Profiilikuva
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Onnistunut politiikka on yhdistelmä viisaita päätöksiä ja taitavaa viestintää noista päätöksistä. Päätösten viisauden näyttää lopulta vasta aika. Hallituksen viestinnän yliopistolaisille voi kuitenkin jo sanoa epäonnistuneen pahasti.

Viimeisimmät kompuroinnit kuultiin eilen Yle Radio 1:n Pääministerin haastattelutunnilla. En nyt kertaa viestinnän aiempia vaiheita, sillä olen käsitellyt niitä esimerkiksi täällä, täällä ja täällä. Pätkätöissä sinnittelevien yliopistolaisten terveisiä hallitukselle olen kertonut täällä.

 

Ylen Pekka Ervasti muistutti eilen pääministeriä, tämän omaa termiä lainaten, että ennen vaaleja ”tolkun ihmiset” uskoivat kun heille sanottiin, että koulutuksesta ei leikata.

Vastauksessaan Juha Sipilä kiersi kysymyksen petetyistä lupauksista. Sen sijaan hän toisti teesinsä siitä, että leikkausten kautta ”luovuus pääsee  kukoistamaan”. Kokemukset  yritysmaailmassa olivat opettaneet hänelle tämän.