Tavatonta!

Profiilikuva
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Taas meni brittiläisellä bussipysäkillä tanssiksi, ennen kuin pääsimme kaikki kyytiin.

Ensin yksi miehistä antoi tietä toiselle, kauemmin pysäkillä odottaneelle miehelle. Sitten he molemmat antoivat tietä minulle, koska niin täällä naisille tavataan tehdä. Minä puolestani annoin tilaa itseäni iäkkäämmälle naiselle. Tämä kuitenkin huolestui etuilleensa minua, kun nousin kyytiin hänen jälkeensä. ”Luulin, että aioit nousta tuohon perässä tulevaan bussiin”, nainen pahoitteli.

Olimme lukeneet tilannetta ja noudattaneet kirjoittamattomia kohteliaisuussääntöjä eri tavoin.

 

Britanniassa tiettyjä samoja tapoja noudattavat lähes kaikki. Bussipysäkillä kohteliaisuutta osoitetaan esimerkiksi pitkään kyytiä odottanutta, iäkästä, kantamustensa kanssa taistelevaa tai lapsia kaitsevaa kohtaan.