Ylämaan kettu väijyy Ison-Britannian, Ruotsin ja Suomenkin politiikkaa ja mediaa.

Homo, joka äänesti väärin

Mari K. Niemi
Blogit Ylämaan kettu 14.12.2015 01:34
Kuopiolainen kansanedustaja Markku Rossi (kesk.) virallisti sunnuntaina parisuhteensa pitkäaikaisen kihlattunsa Matti Kaarlejärven kanssa. ”Olen kohta kuusikymppinen ja toiminut pitkälti työn ja julkisuuden ehdoilla.  – – En halunnut korostaa asiaa, joka ei kaikille sovi ja passaa. Nyt o...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Mari K. Niemi

Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Keskustelu

Tottakai homokin saa tehdä mitä tahtoo ja varsinkin homo, heteroilla ei ole ollut oikeuksia enää pitkään aikaan. Kuitenkin sanoisin, että on hiukan myöhäistä ratsastaa tällä homokortilla, tuntuu että kaikki ovat sen jo tehneet.

”Heteroilla ei ole ollut oikeuksia enää pitkään aikaan”. Niinkö todella? En ole huomannut että heteroiden oikeus esim avioliittoon tai adoptioon olisi peruutettu. Kertoisitko ystävällisesti mitkä oikeudet heiltä on viety ja miten? Vai onko niin, että heterokortilla voi ratsastaa ajasta hamaan ikuisuuteen saakka, mutta homokortti on ainoastaan kertakäyttöinen?

Kiinnostava piirre on toimittajan oikeus suomen kielen käyttöön. Rossi suuttui aktiivisesti ja julkisesti siitä, että hänen puolisoaan kutsuttiin puolisoksi eikä ystäväksi.

Pari päivää myöhemmin puolisot rekisteröivät parisuhteensa, mutta ”siviilisääty” ei kuulemma muuttunut. Liero mies, ihan yksinkertaisesti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näitä luetaan juuri nyt