Ylämaan kettu väijyy Ison-Britannian, Ruotsin ja Suomenkin politiikkaa ja mediaa.

Kun seksuaalinen väkivalta saapui Suomeen

Mari K. Niemi
Blogit Ylämaan kettu 27.11.2015 15:25
Mediakeskustelusta saa nyt kuvan, että Suomi on ollut lintukoto, jonka historiallinen naisrauha rikkoutui karkeasti vuonna 2015 maahan tulleiden turvapaikanhakijoiden myötä. Seksuaalinen väkivalta on otsikoissa, ja syytä onkin. Kukaan tuskin on eri mieltä siitä, että uutiset turvapaikanhakijamiesten...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Mari K. Niemi

Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Keskustelu

Silti on eroa, jos raiskaaminen on osa poliittista jihadismia, niin kuin se on islamissa aina ollut.

Jos paikalliset perussuomalaiset kehottavat raiskaamaan kaikki kantasuomalaiset monikulttuurisuutta kannattavat naiset, niinkö eikö se ole yhden sortin jihadismia?

Jihadismi on tietylle muslimijoukolle eli islamisteille aseellista sodankäyntiä. Kyseessä on ääriliike, jota ei yleisesti hyväksytä eikä tunnusteta islamissa. Jihadistit mm. rikkovat sääntöä, jonka mukaan naisten raiskaaminen on kiellettyä, ts. yllä esitetty väite ei pidä paikkaansa. Itse asiassa tilanne on päinvastoin: islamin varsinaisen (ei siis jihadistisen) jihadin mukaan naisten raiskaaminen on kielletty. Sen sijaan länsimaisessa ja kristittyjen sodankäynnissä raiskaaminen on pitkään ollut yksi sodankäynnin muoto.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näitä luetaan juuri nyt