Melko reilua, media

Profiilikuva
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Median kyky ja halu uutisoida asioista tasapuolisesti ja totuudenmukaisesti puhuttaa kansalaisia Isossa-Britanniassakin.

Myös Britanniassa vaatimus tasapainoisesta uutisoinnista kohdistuu etenkin kansalliseen yleisradioyhtiöön. Kritiikkiä kuullaan todennäköisimmin silloin, kun käsiteltävänä ovat kansalaisia jakavat, vahvoja tunteita nostattavat aiheet.

Tällainen oli kysymys Skotlannin itsenäisyydestä. Vaalissa oli tarjolla kaksi vaihtoehtoa: kyllä tai ei.

Perjantaina vietettiin Skotlannin viimevuotisen itsenäisyyskansanäänestyksen ensimmäistä vuosipäivää. Sen kunniaksi joukko viestinnän ja politiikan tutkijoita ja median edustajia kokoontui Stirlingin yliopistoon kuulemaan tuoreita tutkimustuloksia median roolista tuossa äänestyksessä.