"Superäidistä surmaajaksi"

Profiilikuva
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Tamperelaistutkijoiden arvio on tyly. He esittävät tänään julkaistavassa Syylliseksi kirjoitettu. Ulvilan surman uutisointia paperilla ja verkossa -raportissaan, että yleisö sai Anneli Auerin oikeudenkäyntien uutisoinnista Auerin syyllisyyttä vahvistavan kuvan.

Käräjäoikeudessa miehensä Jukka S. Lahden surmasta kahdesti tuomittu ja hovioikeudessa niin ikään kahdesti vapautettu Auer kirjoitettiin suomalaisten mieliin miehensä murhaajaksi.

Syyllisyys tulisi kuitenkin arvioida oikeusistuimissa, ei lehtien palstoilla, tutkijat muistuttavat.

Elina Nopparin, Pentti Raittilan ja Pirita Männikön media-analyysi alkaa syyskuusta 2009, jolloin Auer vangittiin ensimmäistä kertaa epäiltynä murhasta. Silloin osa suomalaisesta mediasta yksiselitteisesti kertoi, että Auer oli tappanut miehensä.