Ylämaan kettu väijyy Ison-Britannian, Ruotsin ja Suomenkin politiikkaa ja mediaa.

Rasistiset koepallot ja media

Mari K. Niemi
Blogit Ylämaan kettu 6.8.2015 10:48
Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén esitti Helsingin Sanomien haastattelussa, ettei uusnatseille tulisi antaa julkisuudessa nykyisen kaltaista näkyvyyttä. ”Nyt puhutaan muutamista yksittäisistä ihmisistä ja voi olla, että he saavat jopa liikaa julkisuutta ja arvonnousua, mikä helpott...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Mari K. Niemi

Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Keskustelu

Noinhan ne kuviot menevät. Yhtälöön pitäisi kuitenkin lisätä vielä selvemmin se, että koepallon tulkintaan vaikuttaa hyvin oleellisesti se, kuka viestin on esittänyt. Tietyn henkilön viesti on rasistinen, koska ennalta jo ”tiedetään”, että henkilöllä on rasistisia taka-ajatuksia. Joku toinen henkilö voi esittää samantapaisia asioita aivan vapaasti, koska ennalta ”tiedetään” hänet hyväksi ihmiseksi, jolla ei ole pahoja taka-ajatuksia. Eri henkilöiden viesteistä jo lähtökohtaisesti haetaan erilaisia vaikuttimia.

Ja ”poliittisen koepallon” vastavoima on tietysti ”poliittinen pöyristyminen”. Poliittisen vastustajan puheista ehkä kannattaa pöyristyä ja rakentaa kohua tarkoituksellisesti. Median ja toimittajien toiminta on hyvin ennustettavaa, joten mediasta saadaan ase poliittiseen kamppailuun – ehkä kummallekin osapuolelle.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näitä luetaan juuri nyt