Blogit

Ylämaan kettu väijyy Ison-Britannian, Ruotsin ja Suomenkin politiikkaa ja mediaa.

Rasistiset koepallot ja media

Blogit Ylämaan kettu 6.8.2015 10:48
Mari K. Niemi
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén esitti Helsingin Sanomien haastattelussa, ettei uusnatseille tulisi antaa julkisuudessa nykyisen kaltaista näkyvyyttä.

"Nyt puhutaan muutamista yksittäisistä ihmisistä ja voi olla, että he saavat jopa liikaa julkisuutta ja arvonnousua, mikä helpottaa heidän rekrytaatiota. Jos rakennamme heistä täällä Suomessa jotain suurta uhkaa, ja heillä on glooriaa ympärillä, se voi päinvastoin olla vetovoimatekijä", Packalén tulkitsi.

Packalén nosti esiin kysymyksen, jonka myös pohjoismainen media on viime vuosina yhä useammin kohdannut. Miten suhtautua erilaisten ääriliikkeiden ja myös populistipuolueiden piiristä esitettyihin, hyväksyttävän keskustelun rajoja testaaviin, muukalaisvihamielisiin tai rasistisiin puheisiin?