Yllätys Labourin johtajavaalissa #erkkituomioja

Profiilikuva
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Mistä on kyse, kun brittiläinen konservatiivilehti The Daily Telegraph kutsuu lukijoitaan rekisteröitymään äänestäjiksi  työväenpuolueen puheenjohtajavaalissa?

Lehti kannustaa kaivamaan kuvetta hyvän asian puolesta: kolme puntaa maksamalla kuka tahansa voi vaikuttaa Labourin tulevaisuuteen äänestämällä sen johtajaksi sosialistisiiven ehdokkaan Jeremy Corbynin.

Kuten arvata saattaa, keskustaoikeistolaista lehteä ei motivoi vilpitön tuki vasemmistolaista konkaripoliitikkoa kohtaan. Jo jutun otsikko paljastaa asian: lehti uskoo, että Corbynin valtaannousu tietäisi työväenpuolueen tuhoa.

Jeremy Corbynin ehdokkuus on herättänyt intohimoja myös Labourin sisällä. Puolueen aikanaan menestykseen johdattanut Tony Blair varoitti puoluetta siirtymästä vasemmalle  – se olisi vain ”vaaleissa häviämisen keksimistä uudestaan”.