Ihan vain yksityishenkilönä

Profiilikuva
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Kansanedustaja Olli Immosen (PS) esiintyminen yhteiskuvassa kansallissosialistien kanssa on herättänyt kritiikkiä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon mukaan Immosen toimintaan ei puututa. Ei ole puolueen asia, keitä Immonen tapaa omalla ajallaan. Kansanedustaja toimi Terhon mukaan yksityishenkilönä ja vapaa-ajan harrastuksissaan.

Asettuminen valokuvatuksi yhdessä kansallissosialistien kanssa oli Immosen ”henkilökohtainen valinta”.

Selitykset ontuvat.

Tilaisuus, jossa kuva otettiin, oli luonteeltaan poliittinen: Suomen Vastarintaliike ja Suomen Sisu olivat kokoontuneet kunnioittamaan kenraalikuvernööri Bobrikovin surmannutta Eugen Schaumania. Lisäksi Immonen itse julkaisi kuvan kansanedustajasivuillaan Facebookissa.