Blogit

Ylämaan kettu väijyy Ison-Britannian, Ruotsin ja Suomenkin politiikkaa ja mediaa.

Mitä proffat parkuvat?

Blogit Ylämaan kettu 1.6.2015 09:00
Mari K. Niemi
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Koulutukseen ja tieteeseen kohdistuvat leikkaukset kuohuttavat akateemista maailmaa. Yliopistolaisten verkostot sosiaalisessa mediassa ovat tiheät, ja keskustelu käy kiivaana. Pettymys hallituksen linjauksiin on syvempää kuin vaikkapa sanomalehtiä lukemalla arvaisi.

Professorien ja tutkijoiden järkytystä säästöjen edessä on sosiaalisessa mediassa myös ilkuttu. Populistinen, eliittejä murjova puheenparsi kukoistaa, ja tomaattisateen kohteeksi kelpaa nyt myös yliopistoväki.

Suuntaa keskustelulle näytti valtiovarainministeri Alexander Stubb toteamalla, että ”Jos aikoinaan professorilla oli kolme syytä olla professori – kesä-, heinä- ja elokuu – niin jatkossa näin ei enää ole”. Kansaa kosiskelevassa kommentissa oli pelottavan moni asia pielessä.