Blogit

Ylämaan kettu väijyy Ison-Britannian, Ruotsin ja Suomenkin politiikkaa ja mediaa.

Valitse nyt näistä

Blogit Ylämaan kettu 6.5.2015 13:03
Mari K. Niemi
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Brittivaaleissa ainoa järkevä vaihtoehto on äänestää konservatiivipuoluetta. Toryt tarjoavat jatkuvuutta siinä missä työväenpuolueen valtaannousu suistaisi maan kaaokseen.

Lepsu Labour olisi häikäilemättömien skottinationalistien ohjailtavissa. Nicola Sturgeonin SNP vetelisi naruista ja ratkaisisi asia kerrallaan, antaako se tukensa hallitukselle vai ei.

Asetelma olisi vaarallinen. Nyhtäessään etuja Skotlannille puolue ajaisi samalla varsinaista päämääräänsä: Yhdistyneen kuningaskunnan hajottamista.

Hallituksessa Labour iskisi sumeilematta työtätekevien perheiden palkkapusseihin. Ahkerimpien maksettavaksi tuleva lasku olisi kohtuuton. Onko Britannialla varaa suistua kasvun ja talouden tervehtymisen tieltä?

 

Entä Ukip ja Nigel Farage? Onhan puolue konservatiiveihin verrattuna kuin tuulahdus raikasta ilmaa! Vihdoin joku sanoo asiat suoraan, myös maahanmuutosta. Joukossa on mukana melkoisia pellejä, mutta Farage on tolkun mies.