Brittivaalien paras TV-formaatti

Profiilikuva
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Kun Suomessa juhlittiin vappuaattoa, Britanniassa istuttiin tiiviisti kotisohvilla seuraamassa puoluejohtajien pärjäämistä kansalaisten käsittelyssä.

BBC:n QuestionTime-ohjelmassa kolmen perinteisen pääpuolueen, konservatiivien, työväenpuolueen ja liberaalidemokraattien johtajat astuivat kukin vuorollaan studioyleisön eteen vastaamaan kansalaisten vertahyytäviin kysymyksiin.

Tenttauksen tiukkuudesta kertoo, että kouliintuneet puoluejohtajat joutuivat tuon tuosta etsimään aikalisää esimerkiksi veden hörppimisestä ja kysymyksen erinomaisuuden kiittelystä. Työväenpuolueen johtaja Ed Miliband myös pelasi aikaa kysymällä kysymyksen esittäjän nimeä ja toistelemalla jo tutuksi tullutta ”annahan kun kerron” -fraasiaan.

Yleisö ei tuntenut armoa. Kysymykset olivat kovia, mutta oikeutettuja.