Juha Sipilän välitodistus

Profiilikuva
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Hallitusta kokoava Juha Sipilä on ottanut itselleen kovan haasteen. Hänen aikomuksensa on mullistaa suomalainen poliittinen johtajuus sellaisena kuin me sen tunnemme.

Keskustan puoluejohtajana Sipilä on jo osoittanut valmiutensa antaa tunnustusta hyville ajatuksille siihen katsomatta, kuka niitä esittää. Tämä lähes rikkoo politiikan pelisääntöjä. Meillä on totuttu siihen, että oppositiosta potkaistaan aina, kun on maalipaikka. Politiikassa kunniaa saavutuksista tai hyvistä ideoista ei hevillä anneta muille.

Ennen eduskuntavaaleja Sipilä oli ärsyttävyyteen saakka haluton sitoutumaan oikeastaan mihinkään. Ovien jättäminen auki kaikkiin ilmansuuntiin kuitenkin takasi hänelle laajan liikkumavaran hallitustunnusteluihin.

Nyt ei ilmeisesti paina ideologia vaan sitoutuminen yhteisiin tavoitteisiin.