Ylämaan kettu väijyy Ison-Britannian, Ruotsin ja Suomenkin politiikkaa ja mediaa.

Voittohomma perussuomalaisittain

Mari K. Niemi
Blogit Ylämaan kettu 21.4.2015 10:45
Suomessa puidaan nyt sitä, keiden Suomea vaalin tulos heijastaa. Kaupunkilainen, liberaali kulttuuriväki on jo ilmaissut huolensa tuloksesta. Esimerkiksi näyttelijä Krista Kosonen kertoi Helsingin Sanomissa, ettei vaalitulos edusta hänen Suomeaan – hän ei edes tunne yhtään perussuomalaisten äänestäj...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Mari K. Niemi

Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Keskustelu

Sinänsä kummallista, että edelleenkin niputetaan maahanmuutto yhteen kategoriaan, kuten tässäkin avauksessa tehdään. Tuohan on täysin epäanalyyttinen lähestymistapa, ei tuollaista maahanmuuton yhteen niputtamista taida persujen akateemisessa osastossa olla ollenkaan.

On olemassa Suomen kannalta positiivista maahanmuuttoa. Siinä tullaan Suomeen esimerkiksi töihin ja tästä mm. Vartiainen puhuu. Sitten on olemassa toisenlaista maahanmuuttoa, joka härskeimmillään saattaa olla pelkästään sosiaaliturvashoppailua turvapaikkasäännösten varjossa. Tuossa maahanmuutossa ei ole mitään hyvää.

Näiden kahden ihan eri asian niputtaminen saman käsitteen alle ei ole kovin järkevää.

Kiitos palautteesta! Keskustelu maahanmuutosta kyllä kaipaa – ja siinä usein onneksi jo onkin – nyansseja. Tämän bloggauksen pointtina oli se, että noin ylipäänsä maahanmuuttopolitiikasta keskustelua aktiivisesti herättelevät ja sitä kritisoivat vahvistivat uudessa eduskunnassa asemiaan ja nimenomaan akateemisten (usein myös melko nuorten ja kaupunkilaisten) edustajien muodossa.

Olin Suomen Perustan hallituksen pj., kun maahanmuuton kustannuksia perkaavasta tutkimuksesta päätettiin. Julkistus vaalien alla ei ollut sattuma.

Jostakin syystä kukaan ei ole huomannut, että perussuomalaisten eduskuntaryhmässä on nyt viisi poliisia. Jonkinlainen ennätys lienee sekin.

Mari K:lta asiallinen juttu. Kiitos.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näitä luetaan juuri nyt