Voittohomma perussuomalaisittain

Profiilikuva
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Suomessa puidaan nyt sitä, keiden Suomea vaalin tulos heijastaa.

Kaupunkilainen, liberaali kulttuuriväki on jo ilmaissut huolensa tuloksesta. Esimerkiksi näyttelijä Krista Kosonen kertoi Helsingin Sanomissa, ettei vaalitulos edusta hänen Suomeaan – hän ei edes tunne yhtään perussuomalaisten äänestäjää.

On tulkintakysymys, katsooko toiseksi eniten edustajapaikkoja saaneen, mutta yhden paikan menettäneiden perussuomalaisten kuuluvan vaalin voittajiin. Paikkamääräänsä kun kasvattivat vain keskusta ja vihreät.

Perussuomalaisten vaalimenestyksessä kiinnostavinta onkin se, keitä valittiin. Puolueessa on yksi erottuva voittajien joukko: akateemiset maahanmuuton kriitikot.

Uusina valituista edustajista tähän joukkoon kuuluvat filosofian maisteri Sampo Terho, valtiotieteiden kandidaatti Simon Elo, juristi Ville Tavio, kasvatustieteiden maisteri Laura Huhtasaari ja diplomi-insinööri, ekonomi Sami Savio. He tekevät eduskunnassa seuraa toiselle kaudelle valituille Vesa-Matti Saarakkalalle ja Maria Lohelalle, jotka Jussi Halla-ahon rinnalla olivat akateemisesti koulutettujen maahanmuuttoa, monikulttuurisuutta ja islamia kritisoineiden perussuomalaisten kansanedustajien ensimmäistä aaltoa.