Blogit

Ylämaan kettu väijyy Ison-Britannian, Ruotsin ja Suomenkin politiikkaa ja mediaa.

Ei vain rahasta

Blogit Ylämaan kettu 8.4.2015 11:47
Mari K. Niemi
Mari K. Niemi - avatar
Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Gallupien perusteella Suomi on saamassa vaalien jälkeen arvoiltaan nykyistä konservatiivisemman hallituksen. Juha Sipilän johtama keskusta on nousemassa pääministeripuolueeksi. Myös perussuomalaisten johtaja Timo Soini on ilmaissut toistuvasti hallitushalunsa.

Pienemmistä puolueista Soini mielisi hallituskumppaniksi Päivi Räsäsen johtamia kristallisdemokraatteja. Mikäli koalitiossa olisi edellisten lisäksi Antti Rinteen luotsaama SDP, saattaisi äijäfeministi jäädä monissa arvokysymyksissä yksin.

Vaalien alla Suomen poliittinen keskustelu on juuttunut akselille, jonka toisessa päässä jauhetaan johtajuus- ja toisessa päässä kestävyysvajeesta. Mutta millaiselta arvopohjalta Suomen politiikkaa tehtäisiin, jos maata hallitsisi Juha Sipilä Timo Soini aisaparinaan?

Vaikka niin perussuomalaisissa kuin etenkin keskustassa on väkeä moneen lähtöön, on puoluejohtajilla keskivertoäänestäjää syvempi kristillinen vakaumus. Se heijastuu toisinaan myös heidän poliittisiin näkemyksiinsä.