Ylämaan kettu väijyy Ison-Britannian, Ruotsin ja Suomenkin politiikkaa ja mediaa.

Ei vain rahasta

Mari K. Niemi
Blogit Ylämaan kettu 8.4.2015 11:47
Gallupien perusteella Suomi on saamassa vaalien jälkeen arvoiltaan nykyistä konservatiivisemman hallituksen. Juha Sipilän johtama keskusta on nousemassa pääministeripuolueeksi. Myös perussuomalaisten johtaja Timo Soini on ilmaissut toistuvasti hallitushalunsa. Pienemmistä puolueista Soini mielisi ha...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Mari K. Niemi

Kirjoittaja on poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja Innovation and Entrepreneurship InnoLab -tutkimusalustan johtaja Vaasan yliopistossa.

Keskustelu

Niemikin on havainnut, että Soinia ei tarvitse hävetä. Kuvaa median ym. suvaitsevaiston ennakkoasenteita.

Niemi kertoo havainneensa, että Soini kaipaa krist.demokraatteja hallitukseen. En keksi havainnolle käytännön tason perusteluja.

Mukavaa ”tavata” täälläkin, Reijo. On ihan totta, että Soini on toivonut nimenomaan kolmen suuren hallitusta, jossa PS on mukana, ja kritisoinut pieniä ”takiaispuolueiksi. Tulkinta, että kristilliset on pienemmistä puolueista Soinin toive hallituskaveriksi perustuu vaalien alla näkemääni haastatteluun. Linkkaan ko. haastattelun tänne, jos löydän.

Juha Sipilän nopea nousu tämän kevään politiikan odotusten huipulle tuntuu häkellyttävältä tuhkimotarinalta, jonka jatkoa on syytä jäädä mielenkiinnolla seuraamaan. Uimosen kirjassa toistuu jatkuvanoloisesti suorastaan palvovaa suitsutusta miehen ansioita ja verkostuneisuutta kohtaan osaavana ja (uskovaisesti) nöyränä bisnesmiehenä, joka on halunnut toimia toisin aattein, kuin millä periaatteilla teknologia- ja sijoittamiselämässä yleensä pelataan.

Vielä parisen vuotta sitten hieman kankeahkopuheisesta ja vähäilmeisestä miehestä on sukeutunut sujuva ”koko kropallaan” esiintyjä, joka taitaa myös huumorin veistelyjä puheidensa ja vastailujensa lomassa. Sipilä näyttää olevan myös aktiivinen (mutta motorisesti rauhallinen) johtaja, joka johtaa joukkojaan oikeaoppisesti edestä, eikä takaa käskyttämällä, ja konsultoiden ja neuvotellen samalla ajankohtaisesti. Tämäkin varsin saattaa luvata hyviä uusia tuulia maan politiikalle, mikäli pääministerin pesti hänelle lankeaa, kuten vahvasti vajaa viikko ennen vaaleja näyttääkin puolueiden kannatuskyselyjen valossa tapahtuvan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näitä luetaan juuri nyt