Joukko valtakunnan viisaita kommentoi maailman menoa.

Venäjä: Pelko on parempi

Jaakko Iloniemi
Blogit Ykkösketju 13.3.2014 17:00
Kun Jean Monnet esitti ajatuksen Euroopan teräs- ja hiiliunionista, hänen mielessään oli uudenlaisen Euroopan luominen. ”Yhteiset edut ylittävät sekä erilaiset mielipiteet että valtiolliset rajat”, julisti Monnet. Yhdistämällä Ranskan ja Saksan teräs- ja hiilivarat yhteisen ylikansallisen viranomais...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Jaakko Iloniemi

Kirjoittaja on ministeri

Keskustelu

Ihmettelin 90-luvulla paljon sitä, miksi Venäjä ei siirtynyt demokraattiseen järjestelmään vaikka se olisi ollut hyvin mahdollista. Joku siinä meni totaalisen pieleen, ehkä juuri se, että Venäjällä kansa halusi nähdä itsensä edelleen suurena voimankäyttäjänä eikä kumppanina. Tältä se jotenkin ulkoa katsoen näyttää. Venäläiset ovat olleet aina voimakkaan keskusjohdon alla ja ehkä siitä luopuminen on liian erilaista ja tuntematonta. Osasyy varmaan nykyään on myös se, että Neuvostoliiton hajoamisessa nähtiin oma kurjistuminen ja ero Neuvostoliiton elintasoon oli aluksi hyvin suuri, vaikkei Neuvostoliitonkaan elintasoa varmaan voi monikaan länsimaisella mittapuulla paljoakaan kehua. Ehkä siellä sitten pitää olla aina joku joka sanoo mitä tehdään ja heiluttaa lippuja ja näyttää voimaa ulospäin.

Venäjä käyttää pelkoa aseena ulkopolitiikassa. Suomen lapsikiistat ovat pientä esimakua todellisesta pelottelusta. Ukrainalaiset tulivat Raatteen tietä vapauttamaan Oulua vaikka paikka oli outo. Niinistö osoitti,että pelottelu on ohi keinona Suomen osalta. Itä-Ukrainan mellakat ovat yksi pelottelun muoto. Ukrainan jako on ehkä tulossa ja jos se onnistuu Venäjä huomaa pelottelun kanttavan. Mikä valtio on seuraava pelottelun kohde? Se mitä nyt tapahtuu on toisintoa vuosilta 1939-1940. Järki ja viisaus on hukassa. Suomalaistenkin on se jo uskottava,

Presidentti Tarja Halonen Vladimir Putinista: Olemme ystäviä
Susanna Niinivaara
6.5.2011 16:15|
Yksityiskohtiin menemättä Halonen antaa ymmärtää, että Putin on hänen neuvojaan kansainvälisissä aiheissa paitsi kuunnellut myös noudattanut.
?????

3 vuotta on lyhyt aika.
Voisiko SK tai toimittaja Niinivaara (nykyisin pääkonsulaatin lehdistövirkamies?) kommentoida yo artikkelia. Mitä on tapahtunut? Voisiko Halosen ystävyyttä hyödyntää lisä verenvuodatuksen estämiseksi?

Näitä luetaan juuri nyt