Joukko valtakunnan viisaita kommentoi maailman menoa.

Sinisilmäinen kissa Moskovasta

Susanna Niinivaara
Blogit Ykkösketju 17.1.2013 16:18

Olen lähes varma tästä: Venäjän Helsingin-suurlähetystössä ei ole koskaan aiemmin puhuttu niin paljon kissoista kuin tänään.

Meggi-kissa vaihtoi omistajaa sylistä syliin, mutta kun Meggi hieman hermostui ja ärähti, Tarja Halonen komensi valokuvaajat kauemmas ja pennun kuljetuskoppaan. Kuva Touko Hujanen.

Venäjän Suomen-suurlähettiläs Aleksandr Rumjantsev luovutti rusettikaulaisen Meggi-pennun presidentti Tarja Haloselle iltapäivällä. Kissa vaihtoi omistajaa sylistä syliin. Kun Meggi hieman hermostui ja ärähti, Halonen komensi valokuvaajat kauemmas ja pennun kuljetuskoppaan.

”Olemme kotona kissan kanssa koko viikon”, Halonen kertoi. Kissalle on annettava aikaa sopeutua uuteen kotimaahan.

Sinisilmäinen Meggi-pentu Moskovasta on Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin lahja Suomen kaksi kautta palvelleelle presidentti Haloselle.

Meggi saapui Tolstoi-junalla Moskovasta Helsinkiin siksi, että vaikka Suomessa vaihtui presidentti, Venäjän johto pitää Halosta yhä Venäjän suhteiden kannalta tarpeellisena henkilönä.

Kun presidentti Vladimir Putin tapasi ensi kertaa Suomen tasavallan presidentin Sauli Niinistön Pietarissa kesäkuussa 2012, Putin lähetti terveisiä myös presidentin viran jättäneelle Haloselle ja kertoi tukevansa Halosta tämän uusissa tehtävissä. Putin tapasi Halosta myös silloin, kun työskenteli Venäjän pääministerinä. Putin tuntui ajattelevan, että Venäjän suhteiden kannalta presidentti oli pääministeriä tärkeämpi kumppani, oli Suomen järjestelmä mikä tahansa.

Presidentistä pääministeriksi siirtynyt Medvedev vieraili Suomessa marraskuussa 2012. Medvedev tapasi pääministeri Jyrki Kataisen, Niinistön – ja Halosen. Venäjällä ajatellaan, että toimivista henkilösuhteista kannattaa pitää kiinni, vaikka tittelit vaihtuisivatkin. (Sivuhuomautuksena mainittakoon, että Meggin luovutusta oli seuraamassa lähes yhtä vankka kotimainen mediajoukko kuin Medvedevin Suomen-vierailua).

Tällä marraskuisella tapaamisella Medvedev lupasi lahjoittaa Haloselle kissan. Rontti ja Miska olivat kuolleet. Kotia ei ole hyvä pitää kissatta.

Haloselle Medvedev esitteli rotua suurilla valokuvilla. Lahja ei ollut hetken päähänpisto vaan suunniteltu tapahtuma. Jotta mahdollisimman moni sai tietää Medvedevin lahjasta, siitä kerrottiin myös Medvedevin Facebook-sivulla.

Vajaan puolen vuoden ikäinen Meggi on siis myös poliittinen eläin. Koko maailmasta en uskalla sano, mutta Suomen osalta olen varma: Meggi on Suomen sievin poliittinen eläin. Hyvin naisellinen, erittäin puoleensavetävä.

Meggi-kissan edustama rotu, Neva Maquerade on läheistä sukua Siperiankissalle ja Suomen kissaliiton hyväksymä. Meggi voisi näin osallistua myös näyttelyihin. Niin tuskin käy. Halosen mukaan Meggistä tulee ”perhekissa”.

Medvedevillä on samanrotuinen Dorofei-kolli. Se löysi tiensä julkisuuteen viime vuonna, kun jonkun huhun (ja niitä Moskovassa riittää!) mukaan kolli olisi karannut. Ilmeisesti huhu oli kuitenkin perätön, ja Dorofei kölli kotona.

Neuvostoliiton viimeisellä johtajalla Mihail Gorbatšovilla on puolestaan ollut Siperiankissa. Putin ei ole kissamiehiä. Putinin rinnalla seuraa uskollinen Labradorinnoutaja, narttu Koni.

Lue myös

Vakaus ja lätkä yhdistävät Niinistöä ja Putinia – viisi havaintoa VenäjältäVenäjän pääministeri Dmitri Medvedev vieraili Suomessa tuomassa Nato-viestin, jota Niinistö myötäili

Halonen vahvisti kissanluovutustilaisuudessa todeksi jo kaupungilla kuullun: Hänen puolisonsa Pentti Arajärvi ei ollut kovin innoissaan kuullessaan Medvedevin lahjasta. Ilmankin katteja olisi voinut elellä.

Sitten Arajärvi sai nähtäväksi Meggin kuvan, ja ajatus kissasta alkoi jo tuntua ihan hyvältä. Nyt Halonen on jo varma, että Meggi pehmentää miehen kuin Rontti aikoinaan. Sellaisia ne kissat tuppaavat olemaan: tekevät itsensä välttämättömiksi.

Lue myös

Vakaus ja lätkä yhdistävät Niinistöä ja Putinia – viisi havaintoa VenäjältäVenäjän pääministeri Dmitri Medvedev vieraili Suomessa tuomassa Nato-viestin, jota Niinistö myötäili

Susanna Niinivaara

Kirjoittaja on lehdistövirkamies Suomen Pietarin-pääkonsulaatissa. Mielipiteet ovat kirjoittajan omia.

Keskustelu

Turhuuksien markkinat.
Toisen valkoisen talon ovet eivät avautuneet koskaan.

”Meggin luovutusta oli seuraamassa lähes yhtä vankka kotimainen mediajoukko kuin Medvedevin Suomen-vierailua.”

Moinen tilanne ei ainakaan lisää luottamusta mediaan. Voiko tuolla asialla olla merkitystä kenellekään muulle kuin kissan saajille, tuskin heillekään olennaisesti? Miksi siihen siis pitää tuhlata niukkoja resursseja?

Jenni Haukiolle ei Venäjältä ole lähetetty edes kumiankkaa. Viesti on selvä: Niinistö on Putinin epäsuosiossa. Uskon kuitenkin, että Sauli tunnustaa tosiasiat ja ottaa opikseen: Venäjän kenraaleille, vaikka kuinka mieli tekisi, ei enää toiste ikinä vittuilla.

Kekkoselle lahjoitettiin orlovilainen hevonen. Haloselle kissa. Putinin epäsuosiossa? Kissanhan lahjoitti Medvedev. Se lieneekin hänen nykyinen tehtävänsä.
Ja Makarovhan sai potkut. Ei kannata tulla tänne ohjeita antamaan missä meillä harjoituksia pidetään.

Ettei totuus unohtuisi, muistutan, että Putin hyvin pian Niinistön harmiksi vahvisti kaiken, mitä Larionov vierailullaan sanoi. Koko Niinistön Venäjän reissu jääkiekko-otteluineen oli Putinin taholta sellaista höykytystä, että varmasti meni oppi perille, ja nyt Niinistö sen sitten viimein joutuu julkisestikin myöntämään: Suomen paikka ei ole Natossa.

Kirjoitin epähuomiossa Larionov, kun tarkoitan tietysti Makarov. Sori. No, asia kai tuli selväksi.

stone free,

taidatkohan taas nähdä painajaisiasi suhteessa Putiniin ja Niinistöön?

Mitenköhän nyt sovitetaan kissanhoitokiireet johonkin merkittävään virkanitykseen vai toteutuuko IL-blogisti Vuorisen toivelistan yksi tapahtuma; Tarja Halonen palkataan siivoojaksi YK:on. Ans kattoo.

Jutta Urpilainen hymähteli ylenkatseellisesti ennen presidentinvaaleja:’ Kun me, sosialisdemokraatit, asetamme ehdokkaan, hänestä myös tulee presidentti!’

Ei tullut, ihan.
Enemmän Valtakunnanjohtaja Paavo Lipponen sentään sai ääniä kuin Sari ja Eva.
Presidentintekijä Jungner, Jukolan tiuskea rakki, sentään yritti kaikkensa. 3 kuukautta ei muuta uutisoitu kuin että tönäisikö Lipponen opettajaa Kuopion Lysolissa yli 60 vuotta sitten.

Nyt Rakkauden Puolue pitää Tarja Halosta väkisin ’lämpimänä.’
Kaikki mahdollinen uutisoidaan.
16-vuotiaan kissan kuolema (Rontti lähti Miskan luo! Siis minne? sosialistien Taivaaseen?)
Vanhan naisen jalkaleikkaus (’Presidentin toimisto tiedottaa…ei kehdattu sentään laittaa että TASAVALLN presidentin toimisto), se oli Maikkarin ykkösuutinen kun Halonen ihan pikku punaisilla kätösillään pesi kahvikuppeja Araljärven vaalitilaisuudessa, sama Maikkari uutisoi näyttävästi kun Halonen selvitteli miten Niinistön olisi pitänyt toimia Makarohvin poijan kanssa.
YLE antoi reilusti aikaa että Halonen sai tuoda sosialistin mielipiteen Syyrian sodasta.

Nyt tällä kissalla sitten meuhkataankin koko tämä vuosi.

Samaan aikaan Jungner on tekemässä Urpilaisesta uutta Äiti Teresaa.
’Häntä kuunnellaan halukkaasti molemmin puolin Atlanttia, hän on myös ERÄS puhdassydämisimmistä poliitikoista.’ Lainaus IL:n blogista ’Myrsky vesilasissa.’)
(Enpä muista moista väitettä koskaan kuulleeni kenenkään muun poliitikon kohdalla!)

Sosialistit eivät unohda eivätkä anna anteeksi ettei Valtakunnanjohtaja Lipposesta tullutkaan Der Fuereria.

Nyt on olemassa 2 Suomea. On suomen Tasavalta. Sen presidentti on, sosialistien parjauksesta huolimatta, Sauli Niinistö. Hänen vaimonsa on Jenni Haukio jonka päälle sosialistit syytävät sontaa jollei Sauli ole sanonut mitään.

Sitten on Suomen Vieraskorean Sosialidemokraattinen Kansantasavalta jonka presidenttinä jatkaa edelleen Tarja Halonen, siihen saakka kun Jutta Urpilaisesta tulee presidentti ja Halosesta YK:n pääsihteeri. Lipposesta tulnee EU-pressa, Ranska ilmoitti tukevansa tätä kun sossut suosiolla luovuttivat cruiserin rakentamisen Ranskan sosialistisille työläisille. Myös Saksa tukenee Lipposen valintaa EU-Fuereriksi, onhan laajalti tiedossa että Valtakunnanjohtajassa kuohuu voimakkaana arjalainen veri, Lipposellahan on saksalaisia esi-isiä ja vielä Freudenthal-mitalikin.

Tekeepä Sauli Niinistö mitä vain tai ei tee mitään, mikään ei kelpaa Rakkauden puolueelle.
30 vallassaolon vuoden jälkeen sekaannus on suuri kun Halosen-Lipposen opit eivät ole menneetkään kansaan.

’Kaikissa meissä asuu pieni sosialidemokraatti.’

KAS KUN EI ASU! EI IHAN KAIKISSA!!!

Venäläisillä on Lenin, Kiiinassa makailee Mao, Saigonissa SETÄ Ho Chi Minh.
Halosen väkisin esillä pitäminen on Suomen tapa pitää poisheitettyä johtajaa mausoleumissa.

Kiitos aina valppaan median, puolet Suomen kansasta lienee siinä uskossa, että Halonen on yhä Suomen presidentti. Ehkäpä myös puolet venäläisistä. Muusta maailmasta puhumattakaan.

Haitanneeko tuo mittään?

Kiitos aina valppaan median, puolet Suomen kansasta lienee siinä uskossa, että Halonen on yhä Suomen presidentti. Ehkäpä myös puolet venäläisistä. Muusta maailmasta puhumattakaan.

Haitanneeko tuo mittään?

Näitä luetaan juuri nyt