Joukko valtakunnan viisaita kommentoi maailman menoa.

Neuvostoliitto on syntymässä uudelleen

Mikko Heikka
Blogit Ykkösketju 4.11.2013 12:50

Antiikin hirviö Hydra oli pelottava olento, jolla oli käärmeen vartalo ja yhdeksän päätä. Kun se menetti yhden, tilalle kasvoi uusia.

Otuksen hengitys oli niin myrkyllinen, että se tappoi kaikki sen läheisyyteen eksyneet. Vielä myrkyllisempi oli Hydran veri. Pelkkä koskettaminen oli kuolemaksi. Käärme asui Lernan kaupungin lähellä suolla, jossa se vartio reittiä maan uumeniin.

Herakles-niminen sankari sai tehtäväkseen Hydran surmaamisen. Sankari katkaisi hirviön pään toisensa jälkeen mutta uusia lonkeroita kasvoi tilalle.

Tuskastunut Herakles kutsui serkkunsa Iolaoksen avuksi. Tämä poltti soihdulla jokaisen katkaistun pään ja esti näin uusien kasvamisen. Kun kaikki päät oli katkaistu, jäljelle jäi yksi, joka oli ikuisen elämän lähde. Sen Herakles hautasi syvälle maahan ison kiven alle.

Kiven alle haudattu pää on alkanut jälleen elää ja kasvattaa uusia lonkeroita. Ne ulottuvat nyt jokaisen kotikoneelle. Lonkerot kuristavat verkon käyttäjien yksityisyyden suojaa, joka on ollut perinteisesti yksi keskeisistä ihmisoikeuksista.

Valtioilla on oikeus ja velvollisuus suojella kansalaisiaan terroristeilta. Mutta tässäkin on rajat. Yksityisyyden suoja on loukkaamaton.

Ei suoja ollut ennenkään hääppönen. Kaupan tositteista keskusliike tiesi, että rakastan täysjyväleipää, piimää ja mangoa. Se suotakoon, jos se tuottaa kauppiaalle iloa.

Kun käyn verkossa, ”ne” syöttävät mainoksia, joista ”niiden” mukaan olen kiinnostunut. Selailen joskus automainoksia ja niitä tuleekin joka sivulle. Suotakoon sekin.

Alitajunnassani on kuitenkin ollut jo pitkään tuntu siitä, että vielä jotakin vakavampaa on liikkeellä. Nyt se on osoittautunut aiheelliseksi.

Hydra on asettunut minunkin työhuoneeseeni. Sen lonkeroiden katkaiseminen näyttää mahdottomalta. Jos poliittinen yhteisö onnistuu katkaisemaan edes yhden pään, mistä löytyy soihtu, jolla se voidaan polttaa lopullisesti?

Tiedustelupalvelut ovat astuneet ratkaisevan rajan yli.Valtiot vakoilkoot toisiaan. Sen sijaan yksityisten kansalaisten koneille asettuminen on vakava loukkaus ihmisoikeuksia kohtaan. Se murentaa luottamusta yhteiskuntaan ja syö verkkojen uskottavuutta. Inhottavia ovat myös pikku lerppahatut, jotka halvoilla vakoiluohjelmilla murtautuvat tavallisten kansalaisten kotikoneisiin.

Venäjän ortodoksinen kirkko julkaisi vuonna 2007 ihmisoikeusasiakirjan The Russian Orthodox Church´s Basic Teaching on Human Dignity, jossa tuomittiin jyrkin sanoin verkossa tapahtuva yksityisten kansalaisten ihmisoikeuksien loukkaukset.

Kirkolla oli asiasta vuosikymmenien kokemus. Neuvostoliiton urkkijat tiesivät kaiken kansalaisten yksityiselämästä. Ja jos ei tiedetty tarpeeksi, loppu sepitettiin. Ortodoksinen kirkko näki jo varhain, mihin suuntaan verkossa ollaan menossa.

Neuvostoliittoa pukkaa, nyt maailmanlaajuisesti.

Mikko Heikka

Kirjoittaja on Espoon hiippakunnan emerituspiispa.

Keskustelu

Asiaa nykyään dramatisoidaan, vaikka tiedustelupalvelut eivät ole kiinnostuneita tavallisista kansalaisista, eikä emerituspiispastakaan tippaakaan.

Kyseessä on lähinnä erilaisien datavirtojen maailmanlaajuista tietokoneseulomista avainsanojen avulla, ja jos osumia tulee, toki yksityisienkin henkilöiden tietoliikennettä voidaan ottaa tarkasteluun lähemminkin.
Jokaisen netin käyttäjän koneella on iso liuta evästeitä, joista osa luokitellaan komeasti vakoiluevästeiksi, mutta nekin vain kartoittavat nettitottumuksia mainostajien ja markkinoijien suunnittelutarpeisiin tietämättä itse henkilöstä mitään.
Jatkan netin käyttöä Linuxin parissa vailla mitään huolia viruksista, vakoilu- ja haittaohjelmista, ja dataliikenteeni saakin mennä supertietokoneiden seulan läpi, kun ei ole mitään salattavaakaan.

The New York Times (nytimes.com) julkaisi 2.11.2013 Edward Snowdonin lainaamiin vakoiluasiakirjoihin perustuvan laajan analyysin (Scott Shane) verkkovakoilusta otsikolla:

“No Morsel Is Too Minuscule in N.S.A.’s Data Quest”

Lehti kertoo jutussa hallussaan olevan nyt 50.000 Snowdonin hankkimaa asiakirjaa.

Analyysin lopussa on lainattu kahta vakoilu- ja tiedusteluasiantuntijaa:

Another former insider worries less about foreign leaders’ sensitivities than the potential danger the sprawling agency poses at home. William E. Binney, a former senior N.S.A. official who has become an outspoken critic, says he has no problem with spying on foreign targets like Brazil’s president or the German chancellor, Angela Merkel. “That’s pretty much what every government does,” he said. “It’s the foundation of diplomacy.” But Mr. Binney said that without new leadership, new laws and top-to-bottom reform, the agency will represent a threat of “turnkey totalitarianism” — the capability to turn its awesome power, now directed mainly against other countries, on the American public.

“I think it’s already starting to happen,” he said. “That’s what we have to stop.”

(Entisen vanhemman NSA-virkailijan W E. Binneyn mukaan Brasilian presidentin ja Saksan kanslerin puhelujen kuuntelu on normaalia diplomatiaa mutta Yhdysvallat on nyt matkalla kohti totalitarismia. Ilman uudenlaista johtajuutta, perusteellisia uudistuksia ja uusia lakeja valtaisa vakoiluvalta voidaan kääntää ulkovaltojen sijasta Amerikan kansaa vastaa). Ja tämä jo alkanut prosessi meidän on pakko pysäyttää).

Whatever reforms may come, Bobby R. Inman, who weathered his own turbulent period as N.S.A. director from 1977 to 1981, offers his hyper-secret former agency a radical suggestion for right now.

“My advice would be to take everything you think Snowden has and get it out yourself,” he said. “It would certainly be a shock to the agency. But bad news doesn’t get better with age. The sooner they get it out and put it behind them, the faster they can begin to rebuild.”

(NSA:n entisen johtajan B. R. Inmanin (1977-81) neuvo maansa hallitukselle ja NSA:lle on, että niiden tulisi julkistaa itse kaikki ne asiakirjat, jotka Snowden kopioi. Se olisi shokki vakoiluvirastolle mutta huonot uutiset eivät koskaan parane vanhetessaan. Vain näin menetellen Inmanin mukaan verkkovakoilujupakka jää taakse ja voidaan uudistaa toimintaa).

Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA

Yhdistyneen kuningaskunnan (UK) hallituksen vakoiluvirastojen (MI5, MI6 ja GCHQ) johtajien julkinen kuuleminen pidetään Lontoon Westminsterin parlamentissa torstaina 7.11.2013 klo 14 (klo 16 Suomen aikaan).

Kesäkuussa (4.6.2013) vakoilujohtajat jäivät mielenosoituksellisesti pois komitean järjestämästä kuulemistilaisuudessa ilman laillista estettä ja selityksiä.

Syyskuussa samaiset johtajat väittivät etteivät voi tulla komitean kuultaviksi “työkiireidensä takia”.

Nyt kolmannella yrittämällä komitea (vakoilujohtajien hulppeiden palkkojen maksaja ja hallinnollinen työnantaja) määräsi vakoilujohtajat julkiseen televisioitaan kuulemistilaisuuteen.

Parlamentin tiedustelukomitea sivustolla asia kerrotaan seuraavasti:

At 14:00 on Thursday 7 November, the Intelligence and Security Committee of Parliament will be holding an Open Evidence Session with the three heads of the UK Intelligence Agencies:

Sir Iain Lobban, Director, GCHQ;
Mr Andrew Parker, Director General, Security Service; and
Sir John Sawers, Chief, Secret Intelligence Service.

This will be the Committee’s first Open Evidence Session: it will be the first time the three heads of the Intelligence Agencies have appeared in public together to talk about their work.

It will be broadcast on http://www.parliamentlive.tv.

Live-tallenne kuulemisesta on katsottavissa myös BBC:n sivustolta:

http://www.bbc.co.uk/democracylive/bbc_parliament/

Meidän kaikkien edustuksellisen kansanvallan ja sananvapauden puolustajien tulee kiittää iltarukouksissamme tästäkin brittiparlamentin komitean kuulemismääräyksestä erästä rohkeaa nuorta amerikkalaismiestä.

Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA

Jos edustuksellisella kansanvallalla ja sen edustajilla parlamenteissa on nyt vaikeuksissa Washingtonissa ja Lontoossa saada maitten vakoilujohtajilta perusteltuja vastauksia hankaliin kysymyksiin, niin ei se Suomenkaan tilanne ole kunnossa.

Puolustusministeri vaati juuri poliisille ja armeijalle lisävaltuuksia kansalaisten viestinnän seurantaan vaikka nykyisiäkin valtuuksia osataan jo varsin hyvin väärinkäyttää ja salata virkarikokset.

Yhteiskunnan harjoittaman laillisuusvalvonnan kannalta esimerkiksi puolustusvoimain vakoiluvirast (Viestikoelaitos) ja suojelupoliisi ovat erittäin hankalia julkisia viranomaisia.

Perusongelma on molempien kohdalla sama: toimiiko valtion turvallisuusviranomainen aina oikein ja laillisesti salatessaan asiakirjan valtion turvallisuuteen vedoten?

Suojelupoliisi ei toimittanut apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaiselle kaikkea sen sisäistä ohjeistusta, joka liittyi Puumalaisen tutkimaan asiaan.

Puumalainen tutki vuosina 2010-2013, millä tavoin poliisin ulkomailla toimiviin yhdyshenkilöihin kohdistuva laillisuusvalvonta on järjestetty ja hoidettu.

Keskusrikospoliisi salasi vuonna 2001 tunnetun peiteoperaationsa Espoossa eduskunnan oikeusasiamieheltä sekä sisäministeriöltä. Mitään päätöstä operaatiosta tehty edes krp:n johdossa.

Krp:n tekemä vanha laiton peitetoimintaoperaatio paljastui vasta Helsingin huumepoliiseihin kohdistuvan rikostutkinnan yhteydessä.

Mm. Ilta-Sanomissa 14.6. 2013 julkaistussa STT:n uutisessa toimittaja kyseli Pääesikunnan viestinnästä Henrik Gahmberg’ilta puolustusvoimain viestikoelaitoksesta ja sen valvonnasta.

Toimittaja: Mikä Viestikoelaitoksen toimintaa säätelee?

Puolustusvoimien edustaja Gahmberg: En osaa sanoa.

Puumalaisen elokuussa 2013 antaman suojelupoliisia koskevan kanteluratkaisun mukaan oikeuskanslerin tietojensaantioikeuden noudattaminen on erityisen tärkeää suojelupoliisin kaltaisen viranomaisen kohdalla, joka käsittelee valtiojärjestyksen keskeisiin etuihin ja samalla kansalaisten perusoikeuksiin liittyvää ei-julkista ja salaista aineistoa.

Kun Saksan hallitus nyt pyytää suoraan Edward Snowdonilta asiakirjatietoja Saksaan kohdistuvasta vakoilusta ja NSA-yhteistyön laajuudesta, niin Suomen hallituksen tulisi menetellä samoin, jotta suojelupoliisin ja armeijan tiedustelun ”kansainvälisten käytäntöjen” laillisuus tulisi asianmukaisesti arvioiduksi.

Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA

Neukuissa kyttäys oli vanhanaikaista,mutta Orwellikaan ei osannut kuvitella, miten laajasti lännessä ajatuspoliisit ovat kurkkimassa. Se yksi Bussi sen aloitti ja päästi pahuuden voimat irti.

Jos vaalit voi hävitä sanomalla ”Minä juon nyt kahvia!” niin eiköhän täydellisellä viestitiedustellua löydy jokaisesta ehdokkaasta jotain raskauttavampaakin.

Voiko kukaan poliitikko voittaa vaaleja jos NSA:n kaltaisella toimijalla on jotain häntä vastaan? Käydään viestiliikenne läpi ja vuodetaan löydökset medialle.

Ja demokratia on kuollut.

Politiikkaan lähtevät henkilöt ovat tavallisia ihmisiä – joten tavallisen ihmisen yksityisyyden suoja on tärkeä.

Neuvostoliitto tuskin syntyy uudelleen; se oli tulos pitkästä, vakaumuksellisesta poliittisesta työstä, joka vaati ulkomaisia turvapaikkoja agenteilleen, pitkän hävityn sodan ja sitten vielä rahoittajia. Mutta Venäjä elättää imperiaalisia nostalgioitaan kansallisilla rajoillaan. Putinin lähtökuoppa KGB oli keskittynyt vastaavan tavoitteen ylläpitoon – lähinnä käytännössä. Sen käytäntö ei ole samalla poliittisella pohjalla kuin NKP:llä, jolla oli ”laillinen oikeus” olla kaikkien, ml. NL:n omien lakien yläpuolella. Putin on vain ”oikeusistuinten” yläpuolella.

NL katosi aikoinaan osin siksi, että se oli teknologisesti enemmän ja enemmän USA:n takana. Se ajoi silti kumousta, kun se oli ideologinen velvollisuus. Vallan piti tulla öljyn lähteiden kontrollin kautta. Yritys loi asetelman, jossa kaksi – USA ja Kiina – kolmesta asettui sitä vastaan. Se oli ”uusi maailmanjärjestys” aikoinaan; sitä ei oikein osattu kuvitella ennen sen syntyä.

Nyt siis Venäjä ja Kiina ovat USA:n ylivoimaa vastaan, osin vastaavasti. Ja mukaan liittyvät monet maista, joissa ”viime taisto” ei tuonut kumousta tuolloin. Eli Hydralla on kolme päätä, ja kaksi ei pidä, jos kolmas kasvaa liikaa. Mutta ratkaistaanko sillä ongelma? Eikö Hydrat tulisi korvata Leviathanilla. Teknologian maailmassa niitä on yksi: USA on tosi ylivoimainen. Mutta pahempi olisi, jos samat resurssit olisivat noilla kahdella muulla, joissa yksilöä ei oikein ”tunnusteta.” Ja Kiinan tavoite on nyt vastaava teknologia.

Melkoinen sankari tuo Herakleskin on. Hydran kaulat, joista uudet päät kasvaa, pitäisi mielestäni etusijassa polttaa ja unohtaa irronneet päät — mitä ihmettä niillä on enää tekemistä Hydran ruumiin kanssa? Totta kai niitä pitää varoa, ettei niihin kompastu epähuomiossa, kun ne sitä paitsi haisee niin pahalle.

Kyllä itse näkisin, että Neuvostoliitto, jota Venäjä hallitsisi, ei tule enää koskaan uusiutumaan. Erilainen, Yhdysvaltain johtama neuvostoliitto on sen sijaan liki vääjäämätön, ikävä kyllä. Ihmiskunnan tulevaisuudella on ehkä pari vaihtoehtoa: 1) vallankumous USA:n toimintaa vastaan, joka pahimmillaan muodostuisi maailmansodaksi, tai 2) annetaan nykymenon jatkua jatkumistaan ja Amerikka vie lopulta vähän kaikkia, kuin pässiä/Hydraa talutushihnassa. Kumpikaan ei näistä kahdesta tunnu kovin otolliselta vaihtoehdolta. Välimuoto — vastustaminen pienin panoksin — ei tuskin muuta kuin vahvista tätä Yhdysvaltain haukka/hydra-mutanttia.

Kouluampujien aikakausi on vielä meneillään?

iskuaKuinkahan suuri salainen kuhina käy ydinaseiden ja ydinaseteknkologian ympärillä?

Onko muslimiterroristeilla kymmeniä vai satoja uusia suunnitelmia? Terroristiryhmien taholta ilmestyy harva se päivä uusia aktiviteettejä.

Ihmiset ja kansat valittavat yksityisyyden suojastaan ja perään valittavat, miksi ei heitä suojella? Kyllä pahantekijöiden ja pahoja tekoja aikovien keskusteluita on päästävä kuuntelemaan.

Ydiniskuakin suunnittelevan terroristin paras tapa piiloutua on olla tavallinen ihminen, kouluammuntoja suunnitteleva onnistuu parhaiten jos on tavallinen oppilas.

Jokaisella on kuitenkin salaista toimintaa (keskusteluja jonkun kanssa) jonka havitsemiseksi viranomaisten on harjoitettava ”urkintaa.”

Niin se vain on.

Hyvä Mikko!

Virren 600 sanoin:

” Kun pahan(so.tulevan Pedon) valta kasvaa ympärillä,
vahvista ääni toisen maailman…”

Raamatun Ilmestyskirjasta käy mielestäni ilmi, että tulee aika, jolloin kaikki inhimillinen toiminta maan päällä on täysin kontrolloitua ja globaalisti säänneltyä. Kts.

Ilmestyskirja 13:15: ” Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin.
13:16 Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,
13:17 ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.”

Sekä selvyyden vuoksi, so. mitä siitä seuraa
Ilmestyskirja 14:9
” Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: ”Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä,
niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä.
Ja heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, heillä, jotka petoa ja sen kuvaa kumartavat, eikä kenelläkään, joka ottaa sen nimen merkin.”

Tämä Ilmestyskirjan näyttämä tilanne vaatii mahdollistuakseen globaalia ja keskitettyä talousjärjestelmää, jota kehitystä nämä kaikki ylikansalliset kontrollijärjestelmät viivakoodeineen ja mikrosiruineen yhdessä meneillään olevan globaalin talouskriisin kanssa mielestäni edistävät.
Heikan kirjoituksessaan mainitsema kehitys vahvistaa mielestäni tämän. Sen vuoksi on erityisesti kristillisen seurakunnan hyvä tuoda valoa tähän pimentyvään aikaamme ja näyttää se suunta, mistä tulee meille toivo eli katse kohti Raamatun meille ilmoittamaa Jumalaa, josta Herramme Jeesus puhui Taivaallisena Isänämme, ja jonka luo Jeesus on avannut meille tien – uskomalla ja luottamalla häneen.
Onhan Raamatussa ilmoitettu jo ennalta kaiken päätös, kun Kristus saapuu voittajana hallitsemaan. Sitä ennen antikristillisen globaalin hallinnon loppu on julistettu enkelin suulla. Ilmestyskirja:

18:1 ”Sen jälkeen minä näin tulevan taivaasta alas erään toisen enkelin, jolla oli suuri valta, ja maa valkeni hänen kirkkaudestaan.
18:2 Ja hän huusi voimallisella äänellä sanoen: ”Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon ja tullut riivaajain asuinpaikaksi ja kaikkien saastaisten henkien tyyssijaksi ja kaikkien saastaisten ja vihattavain lintujen tyyssijaksi.

18:8 sentähden hänen vitsauksensa tulevat yhtenä päivänä: kuolema ja suru ja nälkä, ja hän joutuu tulessa poltettavaksi, sillä väkevä on Herra Jumala, joka on hänet tuominnut.”

Ja nyt, kun ilmeisesti kohta loputkin alalle jäljelle jääneistä valtamedian toimittajakunnasta on irtisanomisuhan olemassaolon kautta ”peloteltu” hiljaiseksi, on em. Martti Pelhon kaltaisia itsenäisiä, rohkeita asioiden ja niiden taustoja penkovia kansalaisia tervehdittävä ilolla.

Hyvä Martti!

Olen samaa mieltä Mikko Heikan kanssa siitä, että nyt on ylitetty sopivaisuuden rajat.
Mutta globaalien yritysten ja niiden (osittain)hallitsemien maiden hallitusten alaisien valvontakoneistojen rinnalla on jatkuvasti pidettävä silmällä myös kehkeytymäisillään olevaa ”Eurostoliittoa”.

Saksa rulettaa ja määrää tahdin; onko vain ajan kysymys kunnes näemme vallan keskittyvän EU:ssa yhä harvemman käsiin? Tämä tapahtunee taloudellisesti ”välttämättömien”, pakon sanelemien välttämättömyyksien sanelemana – kuten jo aiemmin eurokriisin aikana olemme nähneet toteutuneen.

Asioista päättävä Elin tähän on jo olemassa eli KOMISSIO, jonka asioista vastaavien komissaarien määrän vähenemisen tullemme ennen pitkää näkemään.

Globaalia muutosta eivät nykyään enää määritä armeijat, vaan suuri raha ja sen takana vaikuttavat voimat; näihin olisi nyt mielestäni paneuduttava,
koska raha määrää sen mitä poliitikot voivat tehdä, ja poliitikot määräävät sotilaita ja armeijoita – tosin poikkeuksiakin meikäläisestä systeemistä kv-politiikan toimijoiden keskuudessa vielä on…

Emerituspiispa kirjoittaa ihan asiaa. Mutta otsikko on hieman pielessä. Neuvostoliitto kyllä on syntymässä uudelleen mutta ei kybersodan vuoksi.
Neuvostoliitto on syntymässä aina kansallislaulusta alkaen päättyen Neuvostoliiton aikaisten lakien ja muiden käytäntöjen palauttamisen vuoksi Putinin kaudella.

Yksityisyyden suojan säilyttää kun ei nettiin ym hölötä kaikkia tietojaan. En millään usko että emerituspiispan yksityisyyden suoja olisi mitenkään vaarassa kuten ei muidenkaan tavallisten kansalaisten.
Salaliittohihhulit ovat tietysti innoissaan mutta kannattaa pidätellä hevosiaan.

Microsoftin Suomen johtaja, Max Michelsson, kertoi Porin Areenalla 18.7.2013 meille kuulijoille ”totuutena” lontoolaisen Guardian-lehden (www.theguardian.co.uk) levitelleen jutuissaan perättömiä tietoja, jonka mukaan Microsoft olisi asentanut Yhdysvaltojen turvallisuusvirasto NSA:lle käyttöön suoran valokaapeliyhteyden Microsoftin kaikkien asiakkaitten sähköisen puhelin- ja internetdatan tallentamiseen, analysointiin ja varastointiin.

Microsoftin Michelssonin ”totuuden” mukaan Microsoft on aina luovuttanut asiakas-tietojaan Yhdysvaltojen turvallisuusviranomaisille yksilöidyistä hakemuksista ja silloinkin oikeuden vahvistaman luvan perusteella.

The Guardian-lehti julkaisi 12.7.2013 toimittajatiiminsä (Glenn Greenwald, Ewen MacAskill, Laura Poitras, Spencer Ancerman ja Dominic Rushe) pääuutisjutun otsikolla:

“MICROSOFT GAVE NSA ACCESS TO USERS’ MESSAGES”.

Jutussa kerrotaan Microsoft-yhtiön lokakuussa 2011 ostaman Skype-keskustelupalvelimen 700 miljoonan päivittäisen käyttäjän datan (ääni ja kuva) tuleen liitetyksi US:n vakoiluviraston NSA:n Prism-ohjelmaan testijakson jälkeen 14.7.2012 alkaen.

Näin Suomessa mm. Skype-keskusteluohjelmaa päivittäin käyttävän 200.000 kan-salaisen, viranomaisten ja heidän keskustelukumppaniensa keskustelut ja videot ovat olleet jo vuoden seurattuja NSA:n Prism-ohjelmassa.

Onko NSA siirtänyt heinäkuusta 2012 alkaen haltuunsa tulleen Skypen Suomen parin sadantuhannen päivittäisen käyttäjien datat ja lukukoodit yhteistoimintasopimusten mukaisesti edelleen Suomen turvallisuusvalvontaviranomaisten, puolustusvoimien ja suojelupoliisin, käyttöön?

Näin on mitä ilmeisemmin tapahtunut tai on ainakin perusteltua syytä olettaa näin tapahtuneen.

Onko Suomen turvallisuusviranomaisilla laillista oikeutta vastaanottaa tai analysoida tätä NSA:n toimittamaa Suomen Skype-käyttäjien ja heidän keskustelukumppaniensa tallenteita?

Suomen lain mukaan ei ole. Kyse on virkarikoksista.

Suomen hallitus antoi 21.3.2013 poikkeuksellisesti “valtiontalouden vuosien 2014-2017 kehyspäätöksellä” (VNK-tiedote 135/2013) ilman sanankaan perustelua suo-jelupoliisille uuden vuosittaisen 1,6 miljoonan euron määrärahan palkata suojelupoliisin “terrorismin vastaiseen työhön” parikymmentä uutta työntekijää 1.1.2014 alkaen.

Sisäasiainministeriön huhtikuussa 2012 julkaisemassa 200-sivuisessa poliisihallin-non uudelleenjärjestelyjä koskevassa mietinnössä “Sisäinen turvallisuus”, (SM nro 34/2012,) sivut 102-104 käsittelevät suojelupoliisia.
Po. sivujen taulukossa, nro 21, arvioidaan suojelupoliisin liittyvien linjausten palk-kauskustannusvaikutuksia vuosille 2014-2020.
Taulukossa tai tekstissä ei mainita sanallakaan suojelupoliisin “tarpeesta” poikkeukselliseen resurssilisäykseen vuodesta 2014.

Suomen hallituksella, eduskunnalla, sisäasianministeriöllä, poliisihallituksella tai suojelupoliisilla itsellään ei ole ollut olemassa minkäänlaista dokumentoitua laillista tai hyväksyttävää syytä suojelupoliisin ”uudelleenresurssoinnin tarpeelle” ja 1,6 miljoonan euron vuotuiselle uudelle valtion budjettimäärarahalle vielä keväällä 2012, jolloin sisäasianministeriön poliisihallinnon uudelleenjärjestelyjä koskeva mietintö nro 34/2012 hyväksyttiin ja julkaistiin.

Näyttääkin valtion turvallisuushallinnon julkisten ja salattujen virkatomien ulkopuolisessa objektiivisessa arvioinnissa varsin selvältä ja riidattomalta, että Suomen suojelupoliisin 1,6 miljoonan euron vuotuinen valtion budjettiin valtioneuvoston eduskunnan budjettivallan sivuuttavalla poikkeusmenettelyllä 21.3.2013 päätetty “lisäresurssoinnin tarve” 20 kuunteluvakanssin perustamiseksi syntyi vasta heinäkuussa 2012 kun Yhdysvaltojen hallituksen vakoiluvirasto NSA alkoi saada haltuunsa päivittäin myös Suomesta 200.000 Skype-käyttäjän tallenteita 14.7.2012 alkaen.

Tämä tulkinta on ainoa varteenotettava ja hyväksyttävissä oleva selitys hallituksen salaisille virkatoimille ja suojelupoliisille perusteluitta ja ohi valtion budjettikäsittelyn annetulle uudelle ”terrorismin vastaisten toimien” rahoitukselle 1.1.2014 alkaen.

Supon päällikön, poliisineuvos Antti Pelttarin, mm. Iltalehdelle 26.4.2013 antamassa julkisessa lausunnossa epäsuorasti myönnetään suojelupoliisin uuden lisäresurssoinnin salattu, todellinen kohde:

“Tilanne on muuttunut, vaikka terrorismin uhka Suomessa ei ole kasvanut.”

Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA

The Guardian-lehden (www.theguardian.co.uk) päätoimittajat Alan Rusbridger (Lontoo) ja Janine Gibson (New York) vastailivat 26.8. lehden verkkovakoilua koskevassa keskustelussa satoihin lukijoiden kysymyksiin.

Eräs keskustelija pohti, miten vakoiluvirasto NSA voi valokaapeliyhteyksiensä sekä laite- ja ohjelmistovalmistajien nsa-yhteensopivuuden ansiosta “omien erehdyksien-sä seurauksena” saada salassa ilman todellista valvontaa kenenkään tietämättä haltuunsa vaikka koko Yhdysvaltojen puhelindatan.

Kirjoittajan mukaan vakoiluvirasto NSA “osallistui” vuonna 2008 jopa Yhdysvaltojen presidentin vaaliin kun NSA “erehtyi” imuroimaan seurantaansa “vahingossa” koko Washingtonin puhelindatan.

“There was a story recently indicating that the NSA ’accidentally’ hoovered up data for telephone calls in Washington DC in 2008. It cannot have es-caped notice that this was a US election year.

The explanation given was that the intention was to log calls for the coun-try code ’20’ (Egypt), but 202 was entered accidentally, which just hap-pened to be Washington DC.

But there are many country codes that are IDENTICAL to US regional codes. For example, Libya is 218, which is also the area code for part of Minnesota.
So the explanation does not seem plausible. It would suggest that the NSA would be hoovering up Minnesota phone calls everytime it tries to target LIbya, but this doesn’t seem to be the case.”

Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA

Pääministeri David Cameron otti Westminsterin parlamentin keskiviikkoisessa keskustelussa hallituksensa linajuksena seuraavasti kantaa Guardian-lehteä vastaan:

”The plain fact is that what has happened has damaged national security and in many ways the Guardian themselves admitted that when they agreed, when asked politely by my national security adviser and cabinet secretary, to destroy the files they had, they went ahead and destroyed those files.”

He added:

”So they know that what they’re dealing with is dangerous for national se-curity. I think it’s up to select committees in this house if they want to ex-amine this issue and make further recommendations.”

Guardian-lehti vastasi seuraavana päivänä pääministerille:

”The prime minister is wrong to say the Guardian destroyed computer files because we agreed our reporting was damaging.

”We destroyed the computers because the government said it would use the full force of the law to prevent a newspaper from publishing anything about the NSA or GCHQ”.

Nyt vakoiluvirastojen juoksupojan roolin ottanut, salaisten naissuhteittensa paljastumista pelkäävä pääministeri David Cameron, on nyt hakenut valtion turvallisuuskomitean puheenjohtajana tuomioistuimesta salaista “Stasi-määräystä”, joka oikeuttaisi vakoiluvirastojen virkamiehet sulkemaan “maan turvallisuutta vaarantavien julkaisutoiminnan takia” The Guardian-lehden ja The Independent-lehden Lontoon toimitukset ja pidättämään lehtien päätoimittajat ja vastaavat toimittajat.

Kun UK:n laki ei anna toimittajille lähdesuojaa (kuten Yhdysvalloissa on Watergate-skandaalin ansiosta asianlaita), niin maata todellisuudessa johtavat vakoiluvirastot ja niitä tukeva nukkehallitus voivat vuonna 2013 tunkeutua ”valtion turvallisuusintressiin vedoten” lehtien toimituksiin ja särkeä kaikki tietokoneet ja verkot.

Nyt Lontoossa on meneillään maan mahtavien vakoiluvirastojen hanke DDR:n Stasin uudelleenkäynnistämiseksi ja kansalaisten kaiken yksityisyydensuojan murtamiseksi!

Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA

MTV3:lla oli sivustollaan 6.11. sattuva uutinen:

”Puolustusvoimain komentaja, kenraali Ari Puheloinen haluaa Suomeen sotilastiedustelulain. Tämän myötä sotilastiedustelulle tulisi parlamentaarinen valvonta.

Suomessa sotilastiedustelua harjoittaa Viestikoelaitos, jonka toimintaa ei valvo tällä hetkellä mikään puolustusalan ulkopuolinen taho.

Puheloinen sanoo STT:lle, että parlamentaarinen valvonta lisäisi avoimuutta ja selkeyttäisi kansalaisten ja Puolustusvoimien suhdetta.

Puheloinen ei ota suoraan kantaa siihen, pitäisikö Suomessa olla Ruotsin tapainen FRA-laki, joka mahdollistaa rajat ylittävän tietoliikenteen valvonnan. Hän kuitenkin sanoo, että jos Viestikoelaitoksen pitäisi harjoittaa signaalitiedustelua verkossa, asialle tarvittaisiin pitävät perusteet.”

Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA

Sinulle Martti Pelho, haluaisin – koska Taivaan isästä mainitsit – kuitenkin muistuttaa Pyhän Raamatun sanoista:

Sananlaskut 4

14 Älä lähde jumalattomien polulle, älä astu pahojen tielle.
15 Anna sen olla, älä mene sille, poikkea pois ja mene ohitse.
16 Sillä eivät he saa nukkua, elleivät pahaa tee; se riistää heiltä unen, elleivät ole ketään kaataneet.
17 Niin he syövät leipänään jumalattomuutta, juovat viininään väkivallan tekoja.
18 Mutta vanhurskasten polku on kuin aamurusko, joka kirkastuu kirkastumistaan sydänpäivään saakka.
19 Jumalattomain tie on kuin pimeys: eivät he tiedä, mihin kompastuvat.
20 Poikani, kuuntele minun puhettani, kallista korvasi minun sanoilleni.
21 Älkööt ne väistykö silmistäsi, kätke ne sydämesi sisimpään;
22 sillä ne ovat elämä sille, joka ne löytää, ja lääke koko hänen ruumiillensa.
23 Yli kaiken varottavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee.
24 Poista itsestäsi suun kavaluus, ja karkoita luotasi huulten vääryys.
25 Katsokoot sinun silmäsi suoraan, eteenpäin olkoon katseesi luotu.
26 Tasoita polku jaloillesi, ja kaikki sinun tiesi olkoot vakaat.
27 Älä poikkea oikeaan, älä vasempaan, väistä jalkasi pahasta.”

Omasta kokemuksestani voin sanoa, ettei ole hyvä uskovan ihmisen keskittyä siihen ”pimeyteen” mikä ajassamme jo vaikuttaa. Olen pahoillani, jos aiempi kehoitukseni siihen rohkaisi.

Itse koen, että paras tapa säilyttää hengellinen puhtaus – ja toimintakyky – on pysyä uskovien yhteydessä, Raamatun sanan äärellä sekä rukouksessa ja ehtoollisen vietossa.

Samaa suosittelen kaikille!

Näitä luetaan juuri nyt